Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer'den 124. yıl mesajı

Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, doğmunun 124’ncü yıl dönümünde unutulmadı. Torunu Çiğdem Özer, ‘100 yılda bir gelebilecek özel insanlar ölümsüzdür ve her zaman her dönemde hatırlanacaktır’’ dedi.

Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer'den 124. yıl mesajı

Halk Ozanı Aşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer, 25 Ekim tarihinin büyük ozanın doğum tarihi olarak kabul edildiğini söyledi.

Veysel’in kendi ifadeleriyle ‘Annem beni koyun sağmadan gelirken yol üzerinde doğurdu’ sözlerini hatırlatan Özer, ‘’Köyümüz Sivrialan’da koyunların sağımı “Mayıs - Ağustos” ayları arasında yapılıyor. Bu nedenle dedemin doğumu da bu aylar arasındadır. Ancak, dedemin doğum tarihinin ne olduğunun bir önemi yok. Çünkü 100 yılda bir gelebilecek bu özel insanlar ölümsüzdür ve her zaman her dönemde hatırlanacaktır’’ dedi..

Aşık Veysel bir roröprtajında hayat hikayesini kısaca şöyle anlatmıştı,

‘Ben Şarkışla’nın Sivrialan Köyünde 1894’te dünyaya gelmişim. Dünyaya gelişimde herkes gibi değil. Annem rahmetli koyun sağmadan gelirken yol üstünde dünyaya getirmiş beni. Yedi yaşıma kadar bende herkes gibi koştum gezdim oynadım. Yedi yaşımda çiçek hastalığından iki gözlerimi kaybettim. Dokuz on yaşımda saza başladım. Bunu söylememdeki maksat milletime evladıma bir hatıra olarak kendi ağzımdan duysunlar diye söylüyorum...’’

Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer'den 124. yıl mesajı - Resim : 1
Çiğdem Özer

Etiketler
Çiğdem Özer