Cüneyt Arkın, ipte asılı geçirdiği geceyi anlattı

Usta oyuncu Cüneyt Arkın'ın "Benim Kahramanım Türk Halkıdır" kitabı, geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Kitaptaki hikayelerden ipte asılı kaldığı geceyi anlattığı bölüm gülümsetti.

Cüneyt Arkın, ipte asılı geçirdiği geceyi anlattı

GERÇEK GÜNDEM

Çektiği filmlerle bir döneme damga vuran usta oyuncu Cüneyt Arkın'ın çıkardığı kitap büyük ilgi gördü. Kitaptaki hikâyeler yer yer düşündürürken, bazıları ise gülümsetti. Onlardan biri de, Arkın'ın 'ipte asılı kaldığı gece'yi anlattığı hikâye oldu.

Arkın, Elazığ Keban Barajı'nda film çekerken macera sahneleri çekmek için seçilen bir taş köprüde nasıl asılı kaldığını anlattı. Arkın, yönetmenin, "Önce köprü üzerinde kavga edeceksin, sonra köprüden aşağı düşeceksin. Seni iple sarkıtacağız." dediğini ve ardından söylenen sahnenin çekildiğini kaydetti.

"GECEYİ İPTE ASILI GEÇİRDİM"

Sahnenin çekimi bittiğinde kendisini aşağı sarkıtan ekibin tekrar yukarı çekemediğini söyleyen Arkın, "Sarkıtanların gücü yetmedi. Sonra herkes ipe sarıldı. Kameraman, yönetmen demeden hep birlikte asıldılar. Kıpırdatamadılar bile. Yoldan geçeni çağırdılar. Nafile. Bir karış yukarı bile çekemediler. Geceyi ipte asılı geçirdim" diye yazdı.

Etiketler
Cüneyt Arkın