Komedyen Baturay Özdemir: Meral Akşener cevap verince telefonu arkadaşıma uzattım, 'Fake hesap mı?' dedim

Komedyen Baturay Özdemir, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in kendisine verdiği yanıtı berberdeyken öğrendiğini söyledi. "Ekrana bildirim gelince telefonu arkadaşıma verdim. 'Oğlum bak bakayım, fake hesap mı gerçekten Meral Akşener mi?' diye" dedi.

Komedyen Baturay Özdemir: Meral Akşener cevap verince telefonu arkadaşıma uzattım, 'Fake hesap mı?' dedim

Son dönemde siyasilerle ilgili esprileriyle gündeme gelen komedyen Baturay Özdemir, kendisiyle ilgili merak edilenleri anlattı.

Posta gazetesinden Oya Çınar'a konuşan Özdemir, "Sık sık 'Artık politik şaka yapılamıyor, siyasi isimler eskisi gibi hoşgörülü değil' ifadesini duyuyoruz insanlardan ama siz yapıyorsunuz" değerlendirmesi üzerine şunları söyledi:

"Bence bu sadece siyasetle alakalı değil, ülkede insanlar birbirine daha tahammülsüz artık. Siyaset ciddi bir iş neticede ve ciddi bir şeyle şakalaşmak tehlikeli bir danstır tabii. Ama ben dans etmeyi seviyorum. Komik olan her şeyin şakası yapılır. Ben mizahta çizgimi böyle tutuyorum."

Çınar'ın devamında yönelttiği sorular ve Özdemir'in bunlara verdiği yanıtlardan bazıları şöyle:

'ŞİDDETİN HİÇBİR TÜRÜ KABUL EDİLEMEZ, KÖTÜ ŞAKAYA VERİLECEK EN İYİ CEVAP GÜLMEMEKTİR'

- Oscar’da olanlar için ne diyorsunuz? Will Smith, eşinin saçının dökülmesiyle ilgili Chris Rock’un yaptığı şakaya yumrukla cevap verdi.

Şiddetin hiçbir türlüsü kabul edilemez. Evet o şaka kötü bir şakaydı ama onun iyisi de yapılabilirdi. Şaka eni sonu karşındaki insanı güldürmek için yapılan bir şey. Bunun olumsuz dönüşü en fazla o şakaya gülmemek olmalı.

- “Muharrem İnce kötü bir Tinder date’i gibiydi” diyorsunuz sahnede. “Siyasal islam gülüşü”nden bahsediyorsunuz. Olumsuz dönüşleri oluyor mu size?

Şaşıracaksınız belki ama olumlu dönüşler daha çok. Hatta olumsuz dönüş neredeyse yok gibi. Üstelik bahsettiğim o kesimden olumlu dönüşler alıyorum. Çünkü bu tespit doğru, böyle bir şey var. Dalga geçmiyorum, gözlemlediğim bir şeyi aktarıyorum. O da öyle bir tespitti.

- Babanızın Meral Akşener’i kastederek, “Oğlum, ne diyorsun Meral’e?” sorusunu “Meral Hanım, ne diyeyim babama?” diyerek paylaştınız. Onun görüp paylaşacağını tahmin etmiş miydiniz?

Artık hemen her siyasi partinin çok güçlü bir sosyal medya ekibi olduğu için göreceğini tahmin etmiştim açıkçası ama paylaşacağını, cevap vereceğini hiç düşünmemiştim. Berberdeydim o sırada. Yanımda da yakın bir arkadaşım vardı. Ekrana bildirim gelince telefonu arkadaşıma verdim. “Oğlum bak bakayım, fake hesap mı gerçekten Meral Akşener mi?” diye. (Gülüyor) Komik, tatlı bir andı.

- Bir insanı dilinize dolamanız, sahnenize taşımanız için ne gerekiyor?

Önce bana komik gelmesi gerekiyor tabii. Komedi, dramın kırıldığı bir noktadır ya. Bir adam yolda yürürken o dramdır, düştüğü anda komik olur. Benim kafamda bir yerde o ‘düşüyorsa’ onu anlatıyorum.

Etiketler
Meral Akşener İYİ Parti Telefon