Şair Haydar Ergülen: İsteyen yine müthiş sol, anarşist eleştiriler yapabilir...

Usta şair Haydar Ergülen sosyal medyada gündem olan şiir atölyesi bedeli ile ilgili gelen eleştirilere yanıt verdi.

Şair Haydar Ergülen: İsteyen yine müthiş sol, anarşist eleştiriler yapabilir...

Şair Haydar Ergülen'in 830 liralık online şiir atölyesi bedeli sosyal medyada eleştirilmişti.Bunun üzerine Twitter'dan açıklama yapan şaire çok sayıda destek mesajı geldi.

Ergülen'in açıklamaları şöyle:

Çok kıymetli, sevgili şair ve okur arkadaşlarım, emekliyim, çocuk okutuyorum, kira ödüyorum, yaşamımı üniversitelerde yarızamanlı ders vererek, kitap yazarak, şiir atölyeleri yaparak ve yazdığım kimi dergilerden, fazla olmayan telifler alarak kazanmaya çalışıyorum.

Dilinize doladığınız 830 liralık online atölye bedeline gelince, geçen yıl 5 arkadaş vardı, 2 ay sürdü ve ben o paranın yarısını alıyorum, yani 2000 lira, yani ayda 1000 tl. Bu yıl da bana bildirildiğine göre 2-3 katılımcı varmış.

İsteyen yine müthiş sol, anarşist eleştiriler yapabilir, isteyen dalga geçebilir, yadırgayabilir. Durum budur. sevgiyle arzolunur.

Kimseye şairlik diploması filan vermiyorum. Hem haddim de değil. Hem de 'herkes şiir yazabilir, yazmalı!' düşüncemi yıllardır söyler ve savunurum. Atölyeye özgü bir şey değil bu. Hem de zaten yeryüzünde gelmiş geçmiş kaç şair var ki bir düşünün!
Şair Haydar Ergülen: İsteyen yine müthiş sol, anarşist eleştiriler yapabilir... - Resim : 1