Ahmet Ümit'ten Atatürk yanıtı: Henüz o kadar cesaretli değilim

Edremit Belediyesi tarafından üçüncü kez düzenlenen Edremit Kitap Fuarı'na katılan Ahmet Ümit, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ahmet Ümit'ten Atatürk yanıtı: Henüz o kadar cesaretli değilim

Edremit Belediyesi tarafından üçüncü kez düzenlenen Edremit Kitap Fuarı coşkulu bir törenle açıldı.

AHMET ÜMİT: ATATÜRK’Ü YAZMA CESARETİM HENÜZ YOK

Cumhur Haber'in aktardığına göre, 3. Edremit Kitap Fuarı’nın kapanış programında ise usta gazeteci ve yazar Gürkan Hacır ile fuarın onur konuğu Ahmet Ümit, kitap, tarih ve edebiyat üzerine çok keyifli bir sohbet yaptılar.

Kitapseverlerin çok büyük ilgisini çeken söyleşide Gürkan Hacır, “2017’de fuarın birincisinde buradaydım, üçüncüsünde de buradayım. Fuar her sefer üzerine koyarak büyüyor, bu çığlık durmasın” vurgusu yaptıktan sonra Ahmet Ümit’le tarih ve edebiyat üzerine söyleştiler.

Söyleşide fuarın onur konuğu yazar Ahmet Ümit “Bu topraklar çok bereketli topraklar. Anadolu’nun tarihini 1071 ile sınırlamak haksızlıktır. Bu toprakların 200 bin yıllık bir tarihi var. Homeros da bizimdir, Hititler de… Homeros’u okumak, Truva savaşını okumak, Kaz Dağları’nda yapılan ilk güzellik yarışmasını arka planını bilmek, taraf olmak değil, muhteşem tarihle buluşmaktır. Kalıplardan kurtulursak, başka bir bakış açısı bizi zenginleştirir” dedi.

Gürkan Hacır’ın “Atatürk’ü yazmayı düşünür müsünüz” sorusuna ise Ahmet Ümit çarpıcı bir cevap verdi: Ahmet Ümit, “Atatürk çok önemli bir lider ama her şeyden önce insan. Atatürk’ü yazmak isterim ama henüz o kadar cesaretli değilim. Çünkü insan Atatürk’ü yazmak her tarafta linci göze almayı gerektirir” dedi.

Etiketler
Edremit