Tarihi Divanhane Kapısı Karakolu'nun yıkılması yargıya taşındı

CHP İstanbul Kent Hakları İzleme Kurulu, Kasımpaşa'da bulunan tarihi Divanhane Kapısı Karakolu'nun gece yarısı operasyonuyla yıkılması hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tarihi Divanhane Kapısı Karakolu'nun yıkılması yargıya taşındı

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan tarihi Divanhane Kapısı Karakolu, İBB'nin başlattığı yargı süreci devam ederken, gece yarısı yapılan operasyon ile yıkılmıştı.

Söz konusu yıkıma tepkiler sürerken; CHP konuyu yargıya taşıdı.

''YABANCI YATIRIMCILARI MEMNUN ETMEK ADINA...''

CHP İstanbul Doğa ve Kent Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcı Güler Işıkcevahir, Kent Hakları İzleme Kurulu üyeleri ile birlikte tarihi karakolun önünde bugün bir basın açıklaması yaptı.

Burada açıklama yapan Işıkcevahir, ''Tarihi Kasımpaşa Divanhanesi Karakolu bir gece operasyonu ile yıkılmıştır. Tarihi bir yapıyı nasıl yenisini yaparak ihya edebilirsiniz? Yeni yapılan yapının tarihi bir değeri olur mu? Önceden tarihi alanlar depreme dayanıklı olmadığı, yıkılmaya yüz tuttuğu bahaneleri ile yıkıma, talana, ranta kurban edilirdi; bugün yabancı yatırımcıları memnun etmek adına geçmeyen yolu geçirmeye çalışarak ecdat yadigarlarını feda ediyorsunuz. Bu gözü karalığınız, aymazlığınız, 'İBB erkekse şikayetini üst kurula yapsaydı' diyerek hukuksuz kararlarınızı cinsiyetçi ifadelerle örtbas etmeye çalışmanız bize maalesef hiç yabancı değil'' diye konuştu.

Yıkımı, ''İstanbul’a yapılmış bir ihanet'' olarak niteleyen Işıkcevahir, sorumlulardan yargı önünde hesap soracaklarının altını çizdi.

CHP İstanbul Doğa ve Kent Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı, "Tüm yakışıksız tavırlarınızın yanı sıra son zamanlarda alışkanlık haline getirdiğiniz gece yarısı operasyonlarından birini daha yaparak 01.04.2021 tarihinde Tarihi Kasımpaşa Divanhanesi Karakolu’nu da tarihimize, kültürümüze ve manevi değerlerimize ihanet ederek gece yarısı yerle bir ettiniz. İstanbul’a, doğaya, kente, kültüre ve birçok değere bir kez daha ihanet ettiniz. Bu ihanetinize elbette sessiz kalmayacağız, birazdan adliyeye gidip hukuk mücadelemizi başlatacağız ve bunu yapanlardan yargı önünde mutlaka hesap soracağız'' ifadelerini kullandı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Işıkcevahir, basın açıklamasının ardından CHP İstanbul il yöneticileri, Kent Hakları İzleme Kurulu üyeleri ve beraberindekilerle birlikte Çağlayan Adliyesi’ne giderek İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Üyeleri ve Beyoğlu Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Etiketler
Karakol Operasyon