Polis Kadıköy'de HDP binasına girerek kitleye müdahale etti

HDP eski Milletvekili ve İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü'ye polisin tokat atmasını protesto etmek isteyenler Kadıköy'de buluşurken protestoya polis müdahale etti. HDP binasına çevik kuvvet polisinin girmesinin ardından onlarca kişi gözaltına alındı.

GERÇEK GÜNDEM /

HDP eski Milletvekili ve İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü'ye polisin tokat atmasını protesto etmek isteyenler Kadıköy'de buluştu. Polis, Kadıköy'de HDP binasına girdi. Ferhat Encü'nün de aralarında olduğu 69 kişi gözaltına alındı.

BASIN MENSUPLARI DA POLİS ABLUKASI ALTINDA

Gerçek Gündem muhabiri Filiz Gazi'nin aktardığı bilgilere göre; basın mensupları binanın dışına atılırken çok sayıda kişi gözaltına alındı. Küçük bir alana sıkıştırılan basın mensupları polis ablukası nedeniyle binadan bilgi alamıyor. Alana müdahale sürerken basın mensuplarının da polis ablukası altına alınması endişe yarattı.

MİTHAT SANCAR'DAN İLK AÇIKLAMA

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve HDP milletvekili Garo Paylan binaya alınmadı. Sancar burada basın mensuplarının soruları üzerine, "Şu kuşatma ve engelleme hukuksuzluğu, zalimliği daha da derinleştiriyor" diye konuştu.

ONLARCA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Aralarında HDP İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü'nün de bulunduğu 69 kişi gözaltına alındı.

HDP'Lİ MİTHAT SANCAR'DAN ORTAK DURUŞ ÇAĞRISI

HDP Kadıköy İlçe Başkanlığı'nın bulunduğu binaya yönelik polis müdahalesi ve gözaltılar hakkında Gerçek Gündem Muhabiri Filiz Gazi'ye konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Bizim beklentilerimiz bütün demokrasi güçlerinin bir arada hukuksuzluğa, zalimliğe karşı ortak duruş sergilemesidir. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Gerisini halk takdir eder" ifadelerini kullandı.

GAZETECİLERE POLİSTEN ENGEL

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar yaşananlar hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi. Ancak basın açıklamasını basın mensuplarının takip etmesine müsaade edilmedi.

HDP EŞ GENEL BAŞKANI PERVİN BULDAN'DAN AÇIKLAMA

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın açıklamaları şöyle oldu:

Bugün yaşanan ablukanın Türkiye hukukuna, adaletine, demokrasine kara bir leke olarak geçtiğini belirtmek istiyorum. Dün adalet arayışındaki anneleri, annelerin yanındaki genç arkadaşlarımızı darp ederek gözaltına aldılar. İstanbul Eş Başkanımız Ferhat Encü'yü tokat atarak gözaltına aldılar. Ferhat Encü'ye atılan tokat buz dağının görünen yüzüydü.

Çok az kaldı. Gideceksiniz, yenileceksiniz. Roboski halkı, İstanbul halkı size boyun eğmeyecek. Ne yaparsanız yapın demokratik siyaset hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz. Bugün Kadıköy'de yapılanlar demokratik siyaset hakkımıza darbedir. 2 saate yakındır ilçeden dışarı çıkmama, Mithat Sancar'ın içeriye girmesine, milletvekili arkadaşlarımızın bizimle beraber olmasına, halkın bizimle beraber olmasına izin verilmedi.

HDP'ye alışacaksınız. HDP'nin demokratik siyaset yapmasına alışacaksınız. Diğer partilere nasıl yaklaşıyorsanız HDP'ye de öyle yaklaşmaya mecbursunuz. Ferhat Öncü İstanbul halkının iradesidir, ona atılan tokat hepimize atılmıştır.

HDP EŞ GENEL BAŞKANI MİTHAT SANCAR'DAN AÇIKLAMA

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın açıklamaları şöyle oldu:

Korkunun tablosunu yapabilir misiniz diye sorarsanız burada yapılanlar korkunun tablosudur. Suç imparatorluğu yarattılar. Suç imparatorluğuna karşı en etkili, kararsız, tavizsiz mücadeleyi veren HDP'yi engellemek istemelerinin nedeni bu tabloyu değiştirecek gücün burada olduğunun bilinmesidir.

Korkunun ecele faydası yok ey iktidar sahipleri. Bu haksızlığın zulmün hesabı sandıkta ve adalet önünde mutlaka sorulacaktır.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
HDP Tokat Kadıköy İstanbul