Öpüşen çifte tepki gösteren kadın, çıkan haberlere yayın yasağı aldırdı

Durakta öpüşen çifti hedef alan ve hakaretler eden kadın, haberlere jet hızıyla yayın yasağı aldırdı.

Öpüşen çifte tepki gösteren kadın, çıkan haberlere yayın yasağı aldırdı

Sabiha Gökçen Havaalanı’ndaki yolcu duraklarında bir kadın, öpüştüklerini ifade ettiği çifte sert tepki göstermişti. Kadın, “Bir döndüm ki öpüşüyorlar, nevrim döndü, adi seni. Allah senin cezanı versin” demişti. Olay tepkilere neden olmuştu.

Sabiha Gökçen Havaalanı’ndaki yolcu duraklarında öpüştüklerini gördüğü çifte, “Bir döndüm ki öpüşüyorlar, nevrim döndü, adi seni! Allah senin cezanı versin!” diyerek bağıran kadın, o ana ait kaydedilen görüntü için yayın yasağı aldırdı.

Gazete Pencere'nin haberine göre karar, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 9/1. maddesinde “İnternet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle kişilik haklarının ihlal edildiğini iddia eden gerçek ve tüzel kişiler ile kurum ve kuruluşlar, içerik sağlayıcısına, buna ulaşamaması hâlinde yer sağlayıcısına başvurarak uyarı yöntemi ile içeriğin yayından çıkarılmasını isteyebileceği gibi doğrudan sulh ceza hâkimine başvurarak içeriğe erişimin engellenmesini de isteyebilir” ve anılan maddenin 3. fıkrasında “İnternet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle kişilik hakları ihlal edilenlerin talepleri doğrultusunda hâkim bu maddede belirtilen kapsamda erişimin engellenmesine karar verebilir” şeklindeki düzenlemeler çerçevesinde bursa 6. Sulh ceza hâkimliğince alındı.

NE OLMUŞTU?

'İstanbul'da Havadis' isimli sosyal medya hesabı tarafından paylaşılan ve gündem olan bir görüntüde bir kadın Sabiha Gökçen Havalimanı yolcu duraklarında öpüştüğünü iddia ettiği bir çifte tepki gösterdi.

Öpüştüğü iddia edilen çift ise kendilerine bağıran ve ''Allah senin cezanı versin'' diyen kadına, ''Sana ne?'' diyerek tepki gösterdi.

Çifte bağıran ve hakaret eden kadın, gençler gidince sakinleşebildi. Yaşanan bu anlar, çevredekilerin cep telefon kamerasına yansıdı.