Haluk Levent: Aranızda beni gerçekten varsa tek bir tweet istiyorum

Ahbap Derneği kurucusu Haluk Levent, kimsenin çalışmalarına engel olmadığını belirterek "Cumhurbaşkanlığı İletişim'den aradılar. 'Bir sıkıntınız olursa arayın' dediler. İnanmayın öyle haberlere" ifadesini kullandı.

Haluk Levent: Aranızda beni gerçekten varsa tek bir tweet istiyorum

10 kentte büyük yıkıma sebep olan depremler sonrası aralıksız yardım faaliyeti yürüten ve son günlerde topladıkları yardımlar nedeniyle iktidar çevresince hedef gösterilen Ahbap Derneği kurucusu Haluk Levent, yeni bir açıklama yaptı.

"Ahbapların çalışması engelleniyormuş" sözüne tepki gösteren sanatçı, şunları söyledi:

"Valisinden komutanına Ahbaplara hep destek verildi şu 4 günde. Özge Özpirinççi bugün Ahbap'tayken Cumhurbaşkanlığı İletişim'den aradılar. 'Bir sıkıntınız olursa arayın' dediler. Yani kimse çalışmalarımıza engel değil. İnanmayın öyle haberlere."

YENİ ÇAĞRI: TEK BİR TWEET İSTİYORUM

Levent, bundan birkaç saat sonra da takipçilerine "Koordinasyonunun başındayım ve sosyal medyaya bakamıyorum bile. Aranızda beni seven varsa gerçekten varsa bir tweet istiyorum. Çalışmalarımıza sekte vurmak isteyenlere inat. AFAD da bizim Ahbap da! Tek cümle istiyorum! AFAD da bizim Ahbap da" çağrısını yaptı.

NE OLMUŞTU?

Levent ve Babala TV kurucusu Oğuzhan Uğur, ilk dakikadan itibaren gönüllüleri organize ederek enkaz altında kurtarma çalışmalarına destek oldular. Ayrıca topladıkları bağışlarla birçok eksikliğin giderilmesinde önemli rol oynadılar. Ancak AKP ve MHP'li isimlerin hedefi olmaktan kaçamadılar.

İlk olarak MHP İstanbul İl Başkanlığı görevinden geçen yıl aralık ayında istifa eden Birol Gür, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda "Lütfen yardımlarınızı AFAD üzerinden yapınız. AHBAP çavuş ilişkileriyle UĞUR’suz ellere yapılan yardımların ne kadarı depremzedelere ulaşıyor endişelerimiz var" ifadesini kullandı.

Akabinde AKP Yönetim Kurulu üyesi Berk Can Doğan, "On binlerce gönüllünün emeğini, alın terini bu ikisine yedirmemek lazım" tepkisini gösterdi.

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Turgay Güler de katıldığı programda "Haluk Levent'e 1 milyar lira teslim edemezsin, yönetemez" diye konuştu.

Etiketler
Haluk Levent Deprem Oğuzhan Uğur Ahbap