Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, tribünleri hedef aldı: Birtakım çıkar grupları, maksatlı provokasyonlar...

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 'hükümet istifa' sloganlarına tepki göstererek spor sahalarının siyaset alanları olmadığını ileri sürdü.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, tribünleri hedef aldı: Birtakım çıkar grupları, maksatlı provokasyonlar...

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Maraş merkezli depremlerde yaşananlar sonrası Fenerbahçe ve Beşiktaş tribünlerinden yükselen 'hükümet istifa' sloganlarıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Spor sahalarının siyaset alanı olmadığını ileri süren Kasapoğlu, "Sporu siyasete alet etmenin birlik ve beraberliğe ket vurmaktan başka bir neticesi de yoktur" diye yazdı; ardından taraftarları 'birtakım çıkar grupları' olarak tanımlayarak binlerce kişinin 'maksatlı bir provokasyon peşinde olduğunu' iddia etti.

Kasapoğlu'nun açıklamasının tamamı şöyle:

"Ülke ve millet olarak; tarihin en büyük felâketlerinden birini yaşadığımız bu dönemde, devletimiz ve milletimiz el ele vermiş, yaralarımızı sarmak konusunda sarsılmaz bir irade ortaya koymuştur. Geride bıraktığımız üç hafta göstermiştir ki; bu topraklar iyi günlerin mutluluğunu birlikte paylaştığı gibi; kötü günlerden de birlik olarak çıkmayı başaracaktır.

Bu büyük felaketin ilk anından itibaren spor dünyası da tek yürek olmuştur. Spor, bu zorlu süreçte birleştiren bir köprü olma misyonunu en güçlü şekilde yerine getirmiştir. Spor camiası topyekûn iyilik yarışının içinde yer almış; renk, arma, forma fark etmeksizin gönüller birlikte hareket etmiştir. Bu örnek duruş, sporun bir tarafıyla rekabet olduğunu ama temelinde dostluk ve kardeşlik barındırdığını tüm dünyaya göstermiştir.

Ülkemizin bu birlik ruhuna ve sporun iyileştirici gücüne, depremin yaralarını sarmaya devam edeceğimiz süreçte çok daha fazla ihtiyacı olacaktır.

'PROVOKASYONLARA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Ancak her zor dönemde olduğu gibi bu büyük felakette de birtakım çıkar gruplarının yine boş durmadığı, spor camiaları ve tüm kulüpler tek yürek olurken, birilerinin maksatlı provokasyonlara giriştiği görülmektedir. Spor sahaları siyaset alanları değildir. Spor müsabakaları siyaset üretme merkezleri değildir. Sporu siyasete alet etmenin birlik ve beraberliğe ket vurmaktan başka bir neticesi de yoktur. Bu acı felaketin yaralarını, yüzyılın dayanışmasıyla sarmaya devam edecek, kamu, özel sektör, sivil toplum ve millet olarak el ele vererek zor günleri birlikte aşacağız. Provokasyonlara da hiçbir zaman izin vermeyeceğiz.

Zaten tüm kulüpler ve gerçek sporseverler bu misyonu layıkıyla yerine getirmekte ve 85 milyona güç veren birlikteliklere imza atmaktadır. Sporun birleştirici gücüne, bilhassa böyle zor ve sıkıntılı günlerde çok daha fazla ihtiyacımız olduğunu tekrardan ifade eder, aziz milletimize bir kez daha başsağlığı dilerim."

NE OLMUŞTU?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve yıllardır süre gelen ihmaller nedeniyle 11 ilde yıkıma yol açan depremlerde afet bölgesindeki yurttaşlar, yaşamsal öneme sahip ilk 48 saatte gerekli yardımlara erişememişlerdi. Doğrudan 11.5 milyon insanın hayatını etkileyen sarsıntılar nedeniyle 44 bini aşkın kişi hayatını kaybetmişti.

Felaketin ardından kamuoyunda eleştiriler, yirmi senedir iktidarda bulunan AKP'ye yönelmişti.

Bu kapsamda Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor maçları öncesinde tribünlerden 'hükümet istifa' sloganları yükselmişti.

Etiketler
Mehmet Muharrem Kasapoğlu Beşiktaş Fenerbahçe Deprem