Kemer Country'de neler oluyor? 'Muhtar, üç gün önce zorla evinden alındı'

Demirören Holding'in kredi borçlarına karşılık Ziraat Bankası’na geçen Kemer Country'e bu sabah iş makineleri girdi. CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, "28 Ekim’de muhtar evinden zorla alındı" dedi.

Kemer Country'de neler oluyor? 'Muhtar, üç gün önce zorla evinden alındı'

GERÇEK GÜNDEM

Demirören Holding'in Ziraat Bankası'ndan aldığı 300 milyon dolar ve 1 milyar 118 milyon lira krediye karşılık ipotek ettirdiği Göktürk Mahallesi'ndeki Kemer Country, bu kez yıkımla gündemde.

Eyüpsultan Kaymakamlığı, dün site yönetimine ihtarname çekerek söz konusu arazi maliklerine 'işgalci' durumda olduklarını ve burasının boşaltılacağını söyledi. Bu sabah saat 06.00 itibariyle de iş makineleri, çevik kuvvet eşliğinde golf sahalarına girdi.

MAHKEME 'DUR' DEDİ, KAYMAKAMLIK İTİRAZ ETTİ

İlerleyen saatlerde İstanbul 4. İdare Mahkemesi 'yürütmeyi durdurma' kararı verse de, bir süreliğine duran iş makineleri Eyüpsultan Kaymakamlığı'nın itiraz ederek kararı temyize göndermesiyle yeniden çalışmaya başladı.

'MUHTAR ZORLA EVİNDEN ALINDI'

Tüm bunlar yaşanırken CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Gerçek Gündem'e dikkati çeken açıklamalarda bulundu.

Siyasetçi, 28 Ekim'de muhtarın evinden zorla alındığını ve bu sabah uygulanan ablukanın kendisine o gün zorla tebliğ edildiğini dile getirdi:

"Türkiye’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili, 28 Ekim’de saat 12:30’da başlar. Muhtarlık kapalıyken, iki polis aracı Muhtarı evinden zorla alarak muhtarlığa getiriyor. Araziye girileceği tebliğ ediliyor ve bu sabah 06:00’dan itibaren iş makineleri ile araziye giriliyor. Şu an İdare Mahkemesi’nde Kaymakam’ın hukuksuz kararının durdurulması ile ilgili dört dava dilekçesi var. Onlarla ilgili karar bekleniyor. Bir yandan da burada güvenliği sağlayan çitler yıkılarak, eski golf sahası şimdi yeşil alan olan araziyi iş makineleri girme girişimi yapılıyor."

'KAYMAKAMLIK, KENDİSİNE VERİLEN YETKİYİ HUKUKSUZ BİÇİMDE KULLANIYOR'

Siyasetçi, ardından yaşananlarla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Eyüp Belediyesi’nden öğrendiğimiz kadarıyla ruhsat almışlar. Değişik mahkemelerde buradaki hak maliklerinin, geçmişte bu yerlerde konut satın almış olanların, o günkü koşullarda kendilerine bu yeşil alanların arazilerinin bir eklentisi biçiminde hakları ile birlikte satıması dolayısıyla bir mağduriyetleri söz konusu. Açılmış onlarca dava var. Burada Emlak Konut ve Ziraat Bankası, arazideki inşaata başlayabilmek için bir mahkemeye müracaat ediyor.

Bununla ilgili de mahkeme, çalışanlar lehine yürütmeyi durdurma kararı vermişi. Geçtiğimiz günlerde, Ziraat Bankası ve Emlak Konut avukatları aracılığıyla tedbirin kaldırılması için harekete geçti. Mahkeme tedbirin kaldırılma talebini reddetti. Gelinen noktada kaymakamlık, kendisini vermiş olduğu yetkiyi haksız bir biçimiyle buradaki inşaatın başlaması için kullandı.”

Etiketler
İstanbul Kemer Country Kredi Milletvekili