Avukatından açıklama geldi: Şebnem Korur Fincancı'nın babası ve dedesi asker, evde bulunan merminin kendisiyle alakası yok

Avukat Meriç Eyüboğlu, gözaltındaki Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın evinde bulunan tabanca ve kalaşnikof mermisiyle ilgili konuştu: "Babası ve dedesi askerdi. Ruhsatları var. Kıyıda köşede kalmış."

Avukatından açıklama geldi: Şebnem Korur Fincancı'nın babası ve dedesi asker, evde bulunan merminin kendisiyle alakası yok

FİLİZ GAZİ

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli olmak üzere iktidar kanadınca hedef gösterilen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, İstanbul'da gözaltına alındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kimyasal silah kullandığına dair iddianın araştırılması gerektiğini dile getirmesinin ardından hakkında soruşturma başlatılan Fincancı, sözlerinin basın meslek ilkelerine uymayacak şekilde çarpıtıldığını söylemişti.

Fincancı'nın ifade vermek için savcılıktan haber beklediği, ancak gözaltı işleminin buna rağmen ani bir şekilde sabah saatlerinde polis baskınıyla gerçekleştirildiği bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ayrıca, Fincancı ve Türk Tabipleri Birliği yönetiminin görevden alınması için de nöbetçi asliye hukuk mahkemesine talepte bulunduklarını duyurdu.

'MERMİNİN KENDİSİYLE ALAKASI YOK'

Bu sırada halkın vergileriyle yayın yapan devlet kurumu TRT başta olmak üzere kimi medya kuruluşları, Fincancı’nın evinde yapılan aramada tabanca, kalaşnikof mermisi ve 'örgütsel el kitabı' çıktığını iddia etti.

Fincancı'nın avukatı ve polis aramasına eşlik eden avukat Meriç Eyüpoğlu, Gerçek Gündem'e verdiği demeçte müvekkilinin babasının ve dedesinin asker olduğu bilgisini paylaştıktan sonra şunları kaydetti:

“Şebnem Korur Fincancı’nın babası ve dedesi asker. Ailede kuşaklar boyu askerler var. Bu nedenle de babasının da dedesinin de ruhsatlı silahı var. Somut olaydaki mermiler, babasının kullandırma ve bulundurma ruhsatına sahip olduğu bir tüfeğe ait. 2008’de babasının vefatından sonra tüfeği ve bulabildiği mermileri evine en yakın karakola giderek teslim ediyor. Teslim tutanağı da var. Bulunan mermi o sırada gözden kaçıyor. 14 yıl geçmiş aradan, hatırlamıyor bile, kıyıda köşede kalmış. Dolayısıyla kendisiyle bir ilgisi yok kaldı ki Adli Tıp’ta ateşli silahlar dersi veren biri kendisi. O yüzden materyaller de olabiliyor yanında."

Polis aramasına eşlik ettiğini dile getiren Eyüboğlu, 'örgütsel kitap'la ilgili de "Tutanağı da gördüm. Herhangi bir yasak yayın kategorisinde olan yayın evden çıkmadı. Kesinlikle yalan" ifadesini kullandı.

'BİLGİ ALAMIYORUZ'

Eyüboğlu, ilerleyen saatlerde süreçle ilgili bilgileri paylaşırken AKP medyasında yayınlanan haberleri de eleştirdi:

"Ankara’da avukat arkadaşlarımız nöbette, soruşturma savcısı görüşmüyor, bizler avukatları olarak bilgi alamıyoruz. Hala gözaltı kararına bile ulaşamadık ama TRT, sabah ve benzerleri çarsaf çarşaf 'bilgi' dağıtıyor! Bu 'bilgileri' el altından kim sızdırıyor tespit edip açıklanmalı ve sorumlular hakkında derhal işlem yapılmalı. En azından hukuk devletinde böyle olur."

"Kısacası evde bulunan materyallere ilişkin koparılan gürültünün hukuki bir karşılığı ve dayanağı olmadığını, Şebnem Hoca'nın uzun süre gözaltında kalması ve hatta tutuklanmasını sağlamak amacıyla algı ve karalama operasyonu yapıldığını, linç kampanyasına bir tas daha su taşındığını bilgilerinize önemle sunmak istiyorum."

Etiketler
Şebnem Korur Fincancı Gözaltı