Erdoğan'ın 'sır kutusu': İBB döneminden beri yanında, şimdi de oğlu bakan yardımcısı yapıldı!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın İBB döneminden bugüne sır kutusu olan ismi ve oğlunun yükselişini yazdı.

Erdoğan'ın 'sır kutusu': İBB döneminden beri yanında, şimdi de oğlu bakan yardımcısı yapıldı!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugün kaleme aldığı yazısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın sır kutusu Maksut Serim'i ve oğlunun yükselişini yazdı.

Pehlivan “Erdoğan’ın danışmanı Maksut Serim’in oğlu dışişleri bakan yardımcısı yapıldı.” cümlesini günlerdir düşündüğünü söyleyerek "Serim’in, İBB döneminden beri Erdoğan’ın güvendiği isim olduğu hatırlatılıyor. Oğlun yükselişinde babanın rolü dile getiriliyor. Ama sanki bir şeyler eksik söyleniyor." ifadelerini kullandı.

Pehlivan, Cumhuriyet gazetesinin arşivine girerek 9 Nisan 1999 tarihli bir habere ulaştığını aktardı. Pehlivan'ın ulaştığı haberin detayı şöyle:

Eski İstanbul Valisi Erol Çakır Başbakanlık makamına “çok gizli” damgalı bir yazı gönderdi. Yazıda Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait paraların nasıl kullanıldığı anlatılıyordu.

HAVUZ HESAPTAN YANDAŞ MEDYANIN İLK FİLİZLERİ

Bir havuz hesap vardı. O hesapta 2001 rakamlarıyla 300 trilyon lira bulunuyordu. Ayrıca o hesabı kullanan “devasa” bir çete mevcuttu. Mülkiye müfettişlerinin raporuna göre işte o çetenin suçu şuydu: “Hayali şirketlere naylon ve sahte faturalarla ödemeler yaptı. Yapılan bu ödemeler sonucu, toplanan paraları kendilerince bilinen kişilerin elinde toplayarak özel amaçlar doğrultusunda kullandı. Devlet parasını yani belediye parasını nitelikli yollar kullanarak belirtilen (Geleceğin başbakanını hazırlamak ve cihat hazırlığı yapmak) amaçlara yönlendirdi ve zimmete geçirdi.”

Resmi raporlara göre para sadece Erdoğan’a ve yakınlarına akmıyordu. Yeni Şafak, Akit ve Kanal 7 de devamlı destekleniyor, yandaş medyanın ilk filizleri yeşeriyordu.

Peki, o havuz hesabının açıldığı, İBB’nin paralarının aktığı ve şüpheli para trafiklerinin gerçekleştiği Vakıfbank Validesultan Şubesi’nin müdürü kimdi? Maksut Serim!

Tamamını okumak için tıklayın

Etiketler
Cumhuriyet Gazetesi Barış Pehlivan