Altaylı'nın ardından Yılman da Diyanet'e ses yükseltti: Vatandaşın evine ekmeği bile zor götürdüğü süreçte hafızlık yarışması için harcanan bütçe caiz mi?

Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın ardından aynı gazetenin yazarı Sevilay Yılman da Diyanet'e tepki gösterdi. Yılman, Konya'da hafızlık yarışması için 1,5 milyon lira harcandığını yazarak Diyanet'e "Nereye harcamışlar bu parayı peki?" diye sordu.

Altaylı'nın ardından Yılman da Diyanet'e ses yükseltti: Vatandaşın evine ekmeği bile zor götürdüğü süreçte hafızlık yarışması için harcanan bütçe caiz mi?

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, bugünkü köşe yazısında Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Hafızlık Yarışması düzenlediğini ve bu yarışmaya 1 milyon 575 bin lira para harcadığını yazdı.

Yılmaz, "Vatandaşın evine bırakın eti, sütü, yoğurdu… Ekmeği bile zar zor götürebildiği bir süreçte, böyle bir yarışma için böyle büyük bir bütçenin ayrılması gerçekten anlaşılır değil" dedi.

"Yarışma tabii ki yapılabilir ama vatandaş yoklukla, yoksullukla imtihandayken bu büyük bütçelerin ayrılmasının gereği ne!" diye soran Yılman, "İstenilse çok daha küçük maliyetlerle bitirilirdi bu organizasyon.Ama bu işi yapanlar demek ki başka bir ülkede falan yaşıyorlar" diye kaydetti.

Yazısını sosyal medyadan paylaşan Yılman, konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan yanıt beklediğini yazdı.

Yılman, "Bu arada soruma Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş’tan yanıt bekliyorum. Vatandaşın evine ekmeği bile zor götürdüğü bir süreçte @Konyabuyuksehirin #hafızlıkyarışması için harcadığı bu bütçe caiz mi Sayın Başkan @diyanetbasin Lütfen he ya da yok deyin!" ifadesini kullandı.

ALTAYLI DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Habertürk yazarı Fatih Altaylı da pazar günkü yazısında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı eleştirerek, "Halka fakirliği övdünüz, kendiniz Mercedes’le, özel uçakla gezdiniz, gençler camilere bu yüzden gitmiyor beyefendi" demişti.

Etiketler
Sevilay Yılman Konya Ordu Fatih Altaylı