Sırp çete lideri suikastında 12 şüpheli yakalandı

Sırp Skaljari' çetesinin liderlerinden Jovan Vukotiç'in İstanbul'da aracına kurulan pusuyla öldürülmesine ilişkin operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.

Sırp çete lideri suikastında 12 şüpheli yakalandı

Sırbistan'da kırmızı bültenle aranan, ülkenin en büyük suç örgütlerinden 'Skaljari' çetesinin lideri Jovica Vukotiç, İstanbul'da uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü.

8 Eylül gecesi Jovica Vukotiç otomobille seyir halindeyken motosikletli kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Vukotiç olay yerinde öldü, o sırada araçta bulunan eşi, çocuğu ve şoförü sağ olarak kurtuldu.

Olayla ilgili soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren Emniyet Organize ve İstihbarat şubelerinden ekipler saldırıyı, "Kavac" isimli suç örgütü yöneticisi Radoje Zivkovic'in, Türkiye'deki bağlantıları aracılığıyla gerçekleştirdiğini belirledi. Emniyet, 16 Eylül günü yapılan operasyonla Zivkovic ve Zdravko Perunovıc isimli şahıslarla birlikte toplam 12 şahsın gözaltına alındığını açıkladı.

Açıklamada, şahıslarla birlikte 11 sahte kimlik, 6 sahte pasaport ve olayda kullanılan 2 silah ele geçirildiği aktarıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, "Skaljari" isimli organize suç örgütünün liderlerinden Vukotiç'in, Türkiye'de 3 yıl önce yakalandığı ve Sırbistan'a teslim edildikten sonra orada serbest bırakıldığı ve yasa dışı yollarla tekrar Türkiye'ye geldiği belirtildi.

Etiketler
İstanbul Gözaltı Operasyon