Gazeteci Terkoğlu canlı yayında açıkladı: İşte Soylu'nun siber muhafızları

Gazeteci Barış Terkoğlu, canlı yayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun siber muhafızlığını yapan bir kadro olduğuna dair iddiaları örnekleriyle anlattı.

Gazeteci Terkoğlu canlı yayında açıkladı: İşte Soylu'nun siber muhafızları

Gazeteci Barış Terkoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "emniyet teşkilatı içinde teşkilat" kurduğu iddialarını değerlendirdi.

CHP Milletvekili Murat Bakan'ın iddialarını aktaran Terkoğlu, "İçişleri Bakanlığı'nın bünyesinde Soylu'nun siber muhafızlığını yapan bir kadro grubu oluşturuldu" dedi

Bu kişilerin sadece Süleyman Soylu'nun davasını savunan paylaşımlarda bulunduklarını anlatan Terkoğlu, Samimi Haber, Genel Gündem ve Motto News isimli üç haber sitesinin aynı isim tarafından yönetildiğini söyledi. Terkoğlu, "Soylu'yu eleştiren birinin tweetinin altına gerçek adını yazmışlar. Devletin imkanlarını kullanmışlar" dedi.

Halk TV'de Sözüm Var programında konuşan Terkoğlu şöyle devam etti:

"Adalet ve Kalkınma Partisi içinde de bu sisteme ilişkin rahatsızlık var. Biz ne zaman gördük. İstifa müessesi çalıştığında gördük. İstifa ettiği zaman savunanlar oldu. Süleyman Soylu'nun akrabası Cengiz Dinç tarafından yönetilen sitede AKP'li Mehmet Metiner hakkında tweet atıyor. Bazı trol ordular, bazı siber ekipler birlikte çalışıyorlar. Niçin? Türkiye'nin İçişleri Bakanı'nı yarının siyasi lideri yapabilmek için. bu yapıyla karşı karşıyayız. Bu nedir? Bir dönem paralel diyorduk ya... Siz devletin imkanlarını alıp devletin dışında kullanıyorsunuz yeni bir paralel yapı oluşturmuşsunuzdur."

Etiketler
Kadro Barış Terkoğlu Süleyman Soylu