7 kentin atıkları İzmir Aliağa'da toplanacak

İzmir'in Aliağa ilçesindeki Şehitkemal Mahallesi'nde kurulmak istenen cüruf tesisine ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ÇED raporunu onayladı

7 kentin atıkları İzmir Aliağa'da toplanacak

İzmir’in Aliağa ilçesindeki Şehitkemal Mahallesi’nde Ekovar Çevre Geri Dönüşüm A.Ş tarafından kurulmak istenen Batı Ege ve Güney Marmara Endüstriyel Atık Bertaraf (cüruf) Tesisi’ne ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu onayladı.

Projenin hayata geçmesi durumunda; İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa illerinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne kayıtlı bulunan çelikhane tesislerinde çelik üretimi faaliyeti sonucunda oluşan cüruf atıkları bu alanda toplanacak. Proje kapsamında biri 138 bin metreküp diğeri 3 milyon metreküp olmak üzere iki depolama alanı kurulacak. Tesisin yapılmak istendiği parsellerin önemli bir kısmı tarım alanı statüsüne sahip.

''DİRENECEĞİZ''

Aliağa Çevre Platformu (ALÇEP), Aliağa’da zehirli atıkların toplanmasının tarım arazilerine ve yaşam alanlarına zarar vermesinden dolayı projeye karşı çıktıklarını belirtti. Sosyal medya hesabından konuyu duyuran ALÇEP, Bakanlığın gerçekleri halktan gizlediğini ve karara karşı direneceklerini söyledi.

Etiketler
İzmir Şehit Aliağa