Nefret söylemi hız kesmiyor: Bu sefer hedefte eşcinsel imam var

18 Eylül'de İstanbul'da gerçekleştirilen nefret mitinginin ardından Türkiye'de Kasım ayında konuşma yapması beklenen eşcinsel imam Dr. Ludovic-Mohamed Zahed linç girişimlerinin hedefi oldu.

Nefret söylemi hız kesmiyor: Bu sefer hedefte eşcinsel imam var

GERÇEK GÜNDEM /

AKP iktidarı ile kurdukları yakın ilişkilerle bilinen tarikatlar, cemaatler, vakıflar ve dernekler 18 Eylül’de “Büyük Aile Buluşması” adı altında gerçekleştirdikleri mitingde LGBTİ+ bireyleri nefret söylemleri ile hedef aldılar.

Miting ve destekçilerinin suç unsurları barından eylemleri hakkında hiçbir işlem yapılmazken bugün nefret söylemlerine bir yenisi daha eklendi. İstanbul’da 7-11 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirecek etkinlikte konuşması planlanan Cezayir asıllı Fransız imam Dr. Ludovic-Mohamed Zahed linç kampanyalarının hedefi oldu.

Zahed’in özel bir bankanın da sponsorluğunu yaptığı etkinlikte konuşmacı olduğunun duyulmasının ardından başlatılan linç kampanyasına iktidara yakın medya da destek oldu.

Nefret söylemi hız kesmiyor: Bu sefer hedefte eşcinsel imam var - Resim : 1

DİLEK İMAMOĞLU DA HEDEF GÖSTERİLDİ

Sosyal medyada yapılan paylaşımda etkinliğin sponsorları ve Zahed tehdit edildi. Öte yandan etkinlik haftasındaki çok sayıda konuşmacıdan biri olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi akademisyen ve sivil toplum gönüllüsü Dilek İmamoğlu da hedef gösterildi.

18 Eylül’de nefret mitingini gerçekleştiren gruplar, “Saraçhane’de toplananların Zahed’in konuşmasına izin vermeyeceğini” söyleyerek tehditlerde bulundu. AKP iktidarının nefret söylemlerini ve ayrımcılığı oy kaygısıyla destekliyor olması endişeleri artırdı.

TARİKATLER VE CEMAATLER NEFRETTE BİRLİK OLDU

Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu Başkanı Kürşat Mican’ın öncülüğünde düzenlenen “Büyük Aile Buluşması”na katılan tarikat ve cemaatler Hüdayi Vakfı, İsmailAğa, Hakyol, Hayrat, İDDEF, SiyerVakfı, YediHilal, TÜGVA, Ülkü Ocakları, Yesevi Alperenler, Osmanlı Ocakları, İHH, İstanbul Aile Vakfı, HayDer oldu.

KÜRŞAT MİCAN’IN SİCİLİ KABARIK

Kürşat Mican, İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Neve Şalom Sinagogu’na 20 Temmuz 2017’de düzenlenen saldırı nedeniyle “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan hapis cezası almıştı.

“Muhafazakarlık” iddiasıyla iktidarda bulunan AKP ile gerici grupların ilişkisinin bir örneği de nefret mitingi ile gözler önüne serildi. Türkiye Gazetesi’ne konuşan ve LGBTİ+ karşısı nefret söylemleriyle tanınan Mican “Türkiye gazetesinden Yılmaz Bilgen'e konuşan Mican, "Dünyanın en tehlikeli örgütü olan LGBT yapılanması İstanbul mitinginden olağanüstü rahatsız oldu. Milletimizin bugünü ve geleceğini tehdit eden bu haysiyet düşmanlığının tedirginliği çok daha fazla artacak çünkü biz bu protestoları dalga dalga her bölgeye yayacağız” diyerek tehditlerini sürdürdü.

DR. LUDOVİC-MOHAMED ZAHED KİMDİR?

Müslüman olan Dr. Ludovic-Mohamed Zahed, eşcinsel kimliğini kamuoyuna açıklaması nedeniyle dikkat çekiyor. Fransa Müslüman Eşcinseller Derneği’nin (HM2F) kurucusu Ludovic-Mohamed Zahed, 2012 yılında LGBT+ bireyler için Fransa’da ilk mescidin açılması için girişimler başlatmıştı. Cezayir doğumlu olan imam çok sayıda tehdit alsa da aldığı özgürlükçü desteklerle mücadelesini sürdürüyor.


Etiketler
İstanbul Miting Türkiye