Murat Yetkin: AKP ve MHP tuzak kuruyor, İYİ Parti de göz göre göre düşüyor

Gazeteci Murat Yetkin, 'HDP'ye bakanlık' tartışmasını yorumlarken "AK Parti - MHP Cumhur İttifakının, İYİ Parti’nin CHP ile arasını açmak için HDP üzerinden tuzak kurduğu görülüyor. Ve İYİ Parti de bu tuzağa göz göre göre düşüyor" dedi.

Murat Yetkin: AKP ve MHP tuzak kuruyor, İYİ Parti de göz göre göre düşüyor

Gazeteci Murat Yetkin, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" şeklindeki ifadesi sonrası muhalefet cephesinde yaşanan tartışmaları köşesine taşıdı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "HDP’nin olduğu masada biz olmayız" şeklindeki ifadesine değinen Yetkin, "Birincisi, HDP’yi Altılı Masaya davet eden zaten yoktu. İkincisi, zaten HDP’nin de böyle bir talebi olmamıştı. Yani aslında olmayan bir sorun üzerine gerilim çıkıyordu" dedi.

Gazeteci, yetkinreport.com'da yayınlanan yazısında şunları kaydetti:

"Kaldı ki 10 Eylül’de Parti Meclisinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 'Bakanlık, mevki, makam peşinde değiliz' diyecekti; onların talepleri başkaydı. HDP’nin sorunları ayrı, ona da geleceğiz.

Ama AK Parti-MHP Cumhur İttifakının, İYİ Parti’nin CHP ile arasını açmak için HDP üzerinden tuzak kurduğu görülüyor. Ve İYİ Parti de bu tuzağa göz göre göre düşüyor.

Peki CHP’nin düştüğü tuzak hangisi?

CHP yönetiminden ismini vermek istemeyen etkili bir isim, tereddütsüz 'Diyanet üzerinden' diyor; 'Her hafta bir imam çıkıyor, kışkırtma amacı açık bir şeyler söylüyor. Bizim bazı arkadaşlar da sağ olsunlar balıklama atlıyor. İktidar mücadelesinde en önem verdiğimiz kötü ekonomiyle, kötü idareyle, yargı sorunlarıyla değil bunlarla uğraşmak zorunda kalıyoruz.' (...)"

Yazının tamamını okumak için.

Etiketler
Murat Yetkin MHP İYİ Parti Bakanlık AK Parti