Faruk Fatih Özer, Arnavutluk’ta mahkemeye çıktı

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, Arnavutluk’ta mahkemeye çıktı.

Faruk Fatih Özer, Arnavutluk’ta mahkemeye çıktı

İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle aranan, Thodex'in kurucusu firari Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk'ta yakalandığını ve Türkiye'ye iadesi için işlemlerine başlandığını açıklamıştı. Faruk Fatih Özer, Arnavutluk’ta mahkemeye çıktı.

İLK DURUŞMA ELBASAN'DA GÖRÜLDÜ

30 Ağustos’ta Arnavutluk’ta gözaltına alınan Özer’in ilk duruşması Elbasan Asliye Mahkemesinde görüldü.

Elbasan Savcılığı, Özer’in tutuklanmasını talep ediyor.

FARUK FATİH ÖZER KİMDİR?

Türkiye’nin ''en büyük üçüncü kripto para borsası'' olarak bilinen Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer, siteyi kapatıp 20 Nisan 2021'de yurt dışına kaçmıştı. Yaklaşık 400 bin yatırımcının, 2 ila 10 milyar dolar arasında olduğu belirtilen parası dolandırılmıştı.

Faruk Fatih Özer, 1994'te Kocaeli'de doğdu. 2017'de Thodex adlı şirketi kurdu. Nisan 2021'de şirketi hakkında başlatılan soruşturma kapsamında şirketin 390 bin üyesinden topladığı 2 milyar dolar ile kaçtığı öne sürülen ve "nitelikli dolandırıcılık" suçundan şirketi hakkında soruşturma başlatıldı.

23 Nisan 2021'de Interpol tarafından hakkında kırmızı bülten çıkartıldı.

Özer'in, 30 Ağustos 2022'de Vlora'da yakalandığını iletildi.

Çuçi, kripto para borsası Thodex üzerinden binlerce kişiyi dolandırdığı belirtilen Özer'in kimliğinin biyometrik sonuçlar ile teyit edildiğini de bildirdi. Emniyet Genel Genel Müdürlüğü Interpol Daire Başkanlığı'nca Özer'in Türkiye'ye iadesi için işlemlerine başlandığı belirtildi.

Etiketler
Faruk Fatih Özer Borsa Kripto Kripto para