Marmaris’te büyük felaketin birinci yılında orman yangını: Otele de sıçradı

Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi'nde yerleşim birimlerine yakın bölgede orman yangını başladı.

Marmaris’te büyük felaketin birinci yılında orman yangını: Otele de sıçradı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde İçmeler-Turunç yolu üzerinde başlayan orman yangını yerleşim birimlerine çok yakın bölgede bulunuyor. Yangının çıkışından hemen sonra bölgeye hava ve kara araçları sevk edildi. İlk etapta 7 helikopter ve 5 uçak yangına havadan müdahale ediyor.

Rüzgarın şiddetli olması nedeniyle büyüyen orman yangını yakınında bulunan bir otele sıçradığı ve cep telefonu ile o anları kaydeden vatandaşın ‘Otelimiz yanıyor’ diyerek ağladığı görüldü.

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı uçak, helikopter ve arazözlerin yanında belediye ekipleri ve itfaiye ekipleri de yönlendirildi.

BAZI BİNALAR YANGINDAN ETKİLENDİ: 13 HANE BOŞALTILDI

İçmeler Turunç karayolu girişi ormanlık alanda başlayan orman yangınında ilk belirlemelere göre bir ev ve Turizm Meslek yüksekokulu binasının zarar gördüğü 3 arabanın ise yandığı 13 hanenin boşaltıldığı öğrenildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada da, "Marmaris bölgesinde çıkan orman yangınından etkilenen bir otelde konaklayanlar tahliye edilmiş olup yaralı bulunmamaktadır" denildi.

Marmaris’te büyük felaketin birinci yılında orman yangını: Otele de sıçradı - Resim : 1

BÖLGE DENİZ TRAFİĞİNE KAPATILDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan yoğun müdahale sürerken, Sahil Güvenlik unsurları tarafından uçak ve helikopterlerin su aldığı bölge deniz trafiğine kapatıldı.

Marmaris’te büyük felaketin birinci yılında orman yangını: Otele de sıçradı - Resim : 2

Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi'nde yerleşim birimlerine yakın bölgede orman yangını başladı. Edinilen bilgiye göre, İçmeler-Turunç yolu üzerinde başlayan orman yangını yerleşim birimlerine çok yakın bölgede başlayan yangının çıkışından hemen sonra olay yerine hava ve kara araçları sevk edildi. Şiddetli rüzgarın da etkisi ile hızla büyüyen yangına, ilk etapta 7 helikopter ve 5 uçak yangına havadan müdahaleye başladı. Yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı uçak, helikopter ve arazözlerin yanında belediye ekipleri ve itfaiye ekipleri de yönlendirildi.
Yangın bölgesinden gelen son bilgilere göre, Sahil Güvenlik unsurları tarafından helikopterlerin ve uçakların su aldığı bölge deniz trafiğine kapatılırken, bölgedeki tekne trafiği kontrol altına alındı.

Bölgeden gelen son bilgilere göre havadan ve karadan yoğun müdahale sonucu orman yangınının kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, saat 17.30 itibariyle alevlerin kontrol atına alındığını, soğutma çalışmalarının başladığını söyledi.

Marmaris'teki orman yangını bölgesi İHA ile görüntülendi:

KIRILAN DALIN YANGIN ÇIKARTTIĞI İDDİA EDİLDİ

Yangınının çıkış nedeninin belirlenebilmesi için çalışma başlatan ekipler, görgü tanıklarının verdiği bilgilerden yola çıkarak alevlerin çıkış noktasını tespit etti. İlk belirlemelere göre, bölgedeki bir ağacın kırılan dalının elektrik tellerinin üzerine düştüğü ve tellerin birbirine temas etmesi sonucu çıkan kıvılcımlar dolayısıyla yangının çıktığı bilgisine ulaşıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

13 BİN 650 HEKTAR ALAN YANMIŞTI

Marmaris'te geçtiğimiz yıl 29 Temmuz'da bir çok ilçeye sıçrayan yangın meydana gelmişti. Yangında ormanlar ve yerleşim alanlarında büyük hasar meydana gelmişti. Geçe yıl 13 bin 650 hekrar ormanlı kalan yanmıştı. (DHA-İHA)

Etiketler
Marmaris Muğla