'Çikolata çaldılar' dediği çocukları afişe etti: 'Bakkal hakkında derhal soruşturma başlatılmalı'

Bir bakkalın, çikolata çaldıkları iddia edilen iki çocuğun fotoğrafını paylaşması tepkilere neden oldu. Avukat Zehra Şahin, fotoğrafı paylaşan kişi hakkında, "Derhal soruşturma başlatılmalı" dedi.

'Çikolata çaldılar' dediği çocukları afişe etti: 'Bakkal hakkında derhal soruşturma başlatılmalı'

Facebook’ta ‘Bakkalına Sahip Çık’ adlı bir grupta paylaşılan bir fotoğraf tepkilere neden oldu. Fotoğrafta, masaya konulmuş birkaç çikolata ve içeceğin arkasında iki kız çocuğu bulunuyor.

Çocukların arkasındaki duvara da Türk bayrağı asılmış. Paylaşımı yapan bakkal fotoğrafın üzerine de “İstanbul/Bahçelievler, bu hırsızlara dikkat edin” diye not düşerek çocukları hedef haline getirdi.

Gelen tepkiler üzerine sayfadan fotoğraf kaldırıldı ancak grup üyeleri arasında tartışma devam ederken Twitter kullanıcıları da söz konusu fotoğrafı paylaşan kişiye tepki gösteriyor.

Gruptaki bazı bakkallar çocukların bu şekilde afişe edilmesini doğru bulmadı. Çok sayıda Twitter kullanıcısı da fotoğrafa olan tepkilerini dile getirdi. Kullanıcılar reşit olmayan çocukların alıkonulduğunu ve fotoğrafla afişe edildiğini belirterek paylaşımı yapan kişinin suç işlediğini belirtti. Kimi kullanıcılar da çocuklara 'terörist' muamelesi yapıldığını belirtti.

'BAKKAL SUÇ İŞLİYOR'

Çocukların fotoğrafını paylaşan bakkala tepkiler sürerken avukat Zehra Şahin, Gazete Duvar'a yaptığı açıklamada fotoğrafı paylaşan kişi hakkında derhal soruşturma başlatılması gerektiğini söyledi.

"Bu davranışın kendisi tek başına çocuk istismarı" diyen Şahin, "Bir kişinin fotoğrafının izinsiz paylaşılması yasak. Çocukların bu şekilde fotoğraflarının paylaşılması demek çocukların istismar açık hale getirilmesi anlamına geliyor. Burada hırsızlık varsa yapılması gereken tek şey polisin aranması. Bir kere bu davranış çocuk istismarı ve bunu yapan kişi hakkında derhal soruşturma başlatılmalı."

Etiketler
Soruşturma