İstanbul'da yapımı devam eden 2 metro hattı için yeniden ihale yapılacak

İBB, Kaynarca-Pendik-Tuzla ve Kirazlı-Halkalı metro hatlarında yüklenici firmaların sorumluluklarını yerine getirmediği gerekçesiyle yeniden ihale yapacak.

İstanbul'da yapımı devam eden 2 metro hattı için yeniden ihale yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kaynarca-Pendik-Tuzla ve Kirazlı-Halkalı metro hatlarının ihalesinin yenileneceğini duyurdu.

İBB'den yapılan yazılı açıklamada, "Belirlenen bitiş takviminin gerisinde kalan, fiziki ilerlemeleri yüzde 15’i geçemeyen 2 metro hattı inşaatı için ihale yenilenecek. Kaynarca-Pendik-Tuzla ve Kirazlı-Halkalı Metro inşaatlarını gerçekleştiren mevcut yüklenici firmaların değiştirilecek. 2 metro hattı için yeniden ihale yapılacak. Yetersiz kalan mevcut firmalar yerine işi daha hızlı yapacak yüklenici firmalar belirlenip, sahaya davet edilecek" denildi.

'YÜKLENİCİ FİRMALAR SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEDİ'

Firmaların ihale şartlarını yerine getirmediği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Her iki metro hattının inşasını yüklenen firmalar, üzerlerine düşen sorumlulukları zamanında yerine getirmedi. İBB, işlerin yarım kalmaması, kamu zararının ortaya çıkmaması, en önemlisi 16 milyon İstanbullunun hakkının gasp edilmemesi adına üzerine düşeni yapacak. En kısa zamanda ihaleler yenilenecek."

'ZAMAN KAYBI YAŞANMAMASI İÇİN HIZLICA İHALE SÜRECİ BAŞLATILACAK'

"İki Metro Projesinin devam etmesi, zaman kaybının yaşanmaması için hızlıca yeniden ihale süreci başlatılacak. İhale sonucuna göre yeni yüklenici firmalar ile inşaatın kaldığı yerden hızlıca başlaması için gerekli şartlar sağlanacak. Ortaya çıkacak zaman kaybının önlenmesi için yeni yapım çalışmalarının hızlandırılması için gerekli şartlar mutlaka oluşturulacak."

Etiketler
Tuzla İstanbul Metro Pendik