Erdoğan, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenaze töreninde konuştu: İmam hatipte öğrenciyken kendisini dinlerdik

İsmailağa cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu için cenaze töreni düzenlendi. Törene Erdoğan başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi katıldı. Cemaatin yeni liderinin Hasan Kılıç olduğu açıklandı.

Erdoğan, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenaze töreninde konuştu: İmam hatipte öğrenciyken kendisini dinlerdik

Nakşibendi tarikatına bağlı İsmailağa cemaatinin liderlerinden 93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu, önceki gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Erdoğan, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenaze töreninde konuştu: İmam hatipte öğrenciyken kendisini dinlerdik - Resim : 1

Ustaosmanoğlu, öğle namazına müteakip Fatih Camisi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından defnedildi.

Erdoğan, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenaze töreninde konuştu: İmam hatipte öğrenciyken kendisini dinlerdik - Resim : 3

Cenaze töreni nedeniyle cami ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Fatih Camii’ne çıkan yollar da trafiğe kapatıldı.

Erdoğan, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenaze töreninde konuştu: İmam hatipte öğrenciyken kendisini dinlerdik - Resim : 4

Törene katılmak için geceden gelenler bile vardı. Çok sayıda kişi geceyi İsmailağa Camii’nde geçirdi.

Erdoğan, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenaze töreninde konuştu: İmam hatipte öğrenciyken kendisini dinlerdik - Resim : 6

Cenaze törenine saatler kala, binlerce kişi camiye akın etti. Sabah saat 10.00’da camilerin kapıları açıldı. Bir saat içinde cami doldu.

İsmailağa, ölen liderleri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesine kadınların katılmamasını istedi. Yapılan açıklamada, Ustaosmanoğlu'nun kadınların cenazelere katılmasına ‘razı olmadığı’ ifade edildi.

Erdoğan, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenaze töreninde konuştu: İmam hatipte öğrenciyken kendisini dinlerdik - Resim : 7

Mahmut Ustaosmanoğlu cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Ustaosmanoğlu’nun defnedileceği alanda son hazırlıklar yapıldı.

Erdoğan, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenaze töreninde konuştu: İmam hatipte öğrenciyken kendisini dinlerdik - Resim : 8

ERDOĞAN CENAZEDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu için Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Erdoğan, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenaze töreninde konuştu: İmam hatipte öğrenciyken kendisini dinlerdik - Resim : 9

Cenazede açıklama yapan Erdoğan, "İlim, irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz. Ben Hoca Efendi Hazretleri'ni 65-66'lı yıllarındayken Fatih İmam Hatip'te öğrenciyim, cuma namazlarında genelde İsmailağa Camii'ne gelir kendisini dinlerdik, orada kendisiyle müşerref olurduk. Gerçekten bir ömür bu ümmetin manevi mimarı olarak bulunmuş Hoca Efendi Hazretleri'nin şarktan garba uzayan bir mücadele ve bu mücadelede de farz, sünnet bunlardan asla zerre kadar tavizinin olmadığını biliyoruz." diye konuştu.

USTAOSMANOĞLU’NUN CENAZESİNE KİMLER KATILDI?

Fatih camisinde düzenlenen törene AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Milletvekili İlhan Kesici katıldı.

SOYLU, MARMARİS’TEN GELDİ

Sabah saatlerinde Marmaris’teki yangın bölgesinde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da İstanbul’a gelerek cenazeye katıldı.

Cenazeye, tarikatın önce gelen isimleri katılırken kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de törene katılanlar arasında yer aldı.

Cenaze namazını kılındığı Fatih Camisi'nde cuma hutbesini Diyanet İşleri Başkanı Erbaş okudu.

Erdoğan, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenaze töreninde konuştu: İmam hatipte öğrenciyken kendisini dinlerdik - Resim : 10

TARİKATIN YENİ LİDERİ HASAN KILIÇ

Cenazede konuşan Ahmet Ustaosmanoğlu, babası Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yerine geçecek isim için Hasan Kılıç’ı vasiyet ettiğini duyurdu. Hasan Kılıç, aynı zamanda Mahmut Ustaosmanoğlu’nun dünürüydü.

Etiketler
İsmailağa İsmailağa Cemaati Öğrenci