Bir emekçinin hayatını kaybettiği market yangını için işçi isyan etti: 'Bu olay örtbas edilmemeli'

İstanbul Esenler’de A101 market zincirinin şubesinde çıkan yangın hakkında paylaşılan videoda olayın firmanın ihmallerinden kaynaklandığı ileri sürüldü. Hayatını kaybeden işçi ile ilgili iddialara da tepki gösterildi.

Bir emekçinin hayatını kaybettiği market yangını için işçi isyan etti: 'Bu olay örtbas edilmemeli'

GERÇEK GÜNDEM -

İstanbul Esenler’de Fevziçakmak Mahallesi Atışalanı Caddesi üzerindeki A101 zincir marketin deposunda saat 08.45 sıralarında yangın çıktı.

Mağazanın açılış saatinden önce işyerine gelen Muhammet Ali Yaşar'ın (26) üstünü değiştirdikten sonra depoda uzandığı ve uyuyakaldığı iddia edildi.

İtfaiye ekipleri, yangına müdahale ettiği sırada, gelen başka bir çalışan yangına müdahale etmeye çalışırken yaralanırken ekiplere içeride bir kişinin bulunduğu bilgisini verdi.

Bunun üzerine bodrum katını kontrol eden itfaiye ekipleri bir işçinin hareketsiz yattığını fark etti. Daha sonra sağlık ekipleri yaptığı kontrolde 26 yaşındaki Muhammet Ali Yaşar'ın dumandan zehirlenerek hayatını kaybettiğini belirledi.

İŞÇİDEN İHMAL İDDİASI

Yangın hakkında Mağaza Market Sendikası tarafından bir video paylaşıldı. Paylaşılan videoda bir işçi kötü bir ortamda çalıştıklarını belirterek, kablolar ve asansöre bakım yapılmadığını söyledi.

Söz konusu markete ait videoda işçilerin hiçbir can güvenliğinin olmadığına dair görüntüler yer aldı.

İşçi, "Yangın merdiveni, yangın çıkış kapısı, yangın alarmı... Bunlar mevcut değil maalesef. Can güvenliğimiz yok, depo tıklım tıklım. Patlama meydana gelse kaçabileceğimiz bir alan yok. Muhammet Ali Yaşar kardeşimiz göz göre göre ölüme terk edildi. Bunlar A101'in ihmalsizlikleri yüzünden oldu. Göz göre göre ölüme terk edilen kardeşimiz için yapılan yalan yalnış haberleri kınıyoruz. Hiçbir şey göründüğü gibi değil. Arkadaşımız sayım personeli olarak belirtilmiş ama böyle birşey yok bizde." ifadelerini kullandı.

Videoda yer alan anlatımın devamı şöyle oldu:

Arkadaşımız sayım için gitmedi. Sayım bir hafta öncesinden yapılmıştı. Etiketleri takmak için depoya inmişti kardeşimiz. Bu mağazanın deposunda 3 yıldır elektrik sıkıntısı mevcuttu.

Bunun için hiçbir şey yapılmadı. Farelerle doluydu o depo, arkadaşımız ofiste de uyumuyordu. Ofiste mahsur kaldı. Bu olay örtbas edilmemeli. Hiçbir şey yokmuş gibi o mağazayı yeniden açacaklar. Buna izin vermeyelim. Sessiz kalmayalım.

Etiketler
A101 Esenler İstanbul Market