Erdoğan'ın yok saydığı açlığın fotoğrafı: 3 çocuk annesi kadın çöpten ekmek topladı

İstanbul'da eşinin işsiz olduğunu belirten kadın çocukları için yiyecek bir şey alamadığını belirterek çöpten topladıklarını çocuklarına götüreceğini söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) bugün açıkladığı verilere göre; enflasyon mayıs ayında aylık bazda yüzde 2,98 artarken, yıllık enflasyon yüzde 69,97'den yüzde 73,50'e yükseldi.

Bağımsız akademisyen ve ekonomistlerden oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise, mayıs ayında aylık enflasyonu yüzde 5,46, yıllık enflasyonu yüzde 160,76 olarak açıklamıştı.

TÜİK verilerine göre, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın yüksek olduğu ana gruplar ise sırasıyla, yüzde 107,62 ile ulaştırma, yüzde 91,63 ile gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 82,08 ile ev eşyası oldu.

Öte yandan Türk-İş'in Mayıs 2022 açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 4 bin 253 lira olan asgari ücreti asgari ücreti geçerek 6 bin 17 TL’ye yükseldi.

ERDOĞAN, AÇLIĞI VE YOKSULLUĞU GÖRMEZDEN GELDİ

Erdoğan, DEİK Merkez Ofisi Açılışı ve Ustalara Saygı Ödül Töreni'nde yaptığı açıklama "Birileri çıkıp aç kaldık diyor, vicdansızlık yapma ne aç kalması. Aç kalan filan yok yeter ki bu noktada dürüst ol, samimi ol. Sürekli olarak yapmış olduğumuz zamlarla, parasal düzenlemelerle vatandaşın imkanlarını nereden nereye getirdiğimiz ortada." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan daha sonra, "Devamlı artırıyoruz. Bundan çok rahatsızlar. Hem suluda artırıyoruz, hem sigarada artırıyoruz. Aç sefil geziyor,, rakıyı birayı almaktan geri durmuyor." diyerek yoksulluk sorununun çözümü için çalışılmadığını göstermişti.

İSTANBUL'DA ÇOCUKLARINI ÇÖPTEN YEMEK TOPLAYARAK DOYURAN KADIN GÖRÜNTÜLENDİ

İstanbul'un Şişli ilçesine bağlı Mecidiyeköy semtinde, üç çocuk annesi bir kadın, çöp poşetinin içinden yenilebilir durumdaki ekmekleri ayıklarken görüntülendi.

Eşinin işsiz olduğunu belirten kadın, yiyecek bir şey alamadığını, çöpten topladığı ekmekleri çocuklarına götüreceğini söyledi.

ANKA'nın aktardığına göre; Mecidiyeköy’de bir kadın, yol kenarına bırakılan bir çöp poşetinden yenilebilir durumdaki ekmekleri ayıklarken görüntülendi. Çöpten çıkarttığı ekmekleri temizledikten sonra yanında getirdiği poşete dolduran kadın, “Kaç çocuğun var” sorusuna eliyle “üç” işareti yaparak yanıt verdi.

Adının Sevda ve yaşının 21 olduğunu söyleyen kadın, çöpten topladığı ekmekleri çocuklarına götüreceğini belirtti. Eşinin işsiz olduğunu söyleyen kadın, “Yiyecek bir şey alamadım. Onlara (çocuklara) götüreceğim” dedi.

Etiketler
İstanbul Ekmek