Gezi davasında tutuklananlar için Bakırköy Cezaevi önünde eylem

Gezi davasında tutuklananlar için Bakırköy cezaevi önünde kadın örgütleri tarafından eylem yapıldı. Yapıcı ve Mater'in mesajını ileten kadınlar, ''En temel anayasal hakların yok sayıldığı bir ülke haline geldik'' açıklamasında bulundu.

Gezi davasında tutuklananlar için Bakırköy Cezaevi önünde eylem

GERÇEK GÜNDEM - Gezi Parkı Davası kapsamında iş insanı Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, davadaki diğer isimler Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi'ye 18’er yıl hapis cezası verildi.

Kararın ardından tutuklan Mücella Yapıcı ve Çiğdem Mater için kadın örgütlerinin çağrısıyla Bakırköy Cezaevi önünde eylem yapıldı.

''MÜCADELEYE DEVAM''

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde yapılan eylemde Yapıcı ve Mater'in mesajını okuyan Cansu Yapıcı, "Siz dışarıda sağlam durun, biz burada iyiyiz. Mücadeleye devam" ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasında ise, şu ifadeler kullanıldı:

''Tek adam rejiminin ihtiyaçlarına göre karar veren mahkemelerin hukuksuz, tanıksız, keyfi ve tutarsız kararlar aldığı bir rejimde demokrasinin kuvvetler ayrılığının ve en temel anayasal hakların yok sayıldığı bir ülke haline geldik. Gezi Parkı’na sahip çıktığı için, ‘yaşamıma daha fazla karışma’ dediği için Gezi direnişi sırasında polis şiddeti ile hayatını kaybeden gençlerin katillerinin aklandığı, bu vahşete isyan edenlere hapis cezası verilebildiği bir ülke haline geldik.

Bu hukuksuzluk, bu keyfilik, bu adaletsizlik, bu vicdansızlık, bu düşmanlık sona erinceye kadar; arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya kadar hukuk tarihine kara leke olarak girecek; bu davadan beraat edinceye kadar mücadeleye devam edecek, arkadaşlarımızı yalnız bırakmayacağız.''

Etiketler
Bakırköy Cezaevi Gezi davası