Turgut Kazan'dan Gezi davası tepkisi: Mahkeme üyesinin AK Partili olduğu ortadayken söylenecek hiçbir şey kalmadı

Eski İstanbul Baro Başkanı Turgut Kazan, Gezi davasında verilen ceza ve tutuklama kararlarına "Bu karar yargının bitmiş olduğunun en tipik örneği. Bu karar diğer örneklerden daha da hukuka aykırıdır." dedi.

Turgut Kazan'dan Gezi davası tepkisi: Mahkeme üyesinin AK Partili olduğu ortadayken söylenecek hiçbir şey kalmadı

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde cuma günü görülmeye başlanan Gezi davasının karar duruşması "ceza"ların açıklanmasıyla tamamlandı.

OSMAN KAVALA'YA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI

Kararını açıklayan mahkeme Osman Kavala'ya "Hükümeti kaldırmaya teşebbüsten" ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Kavala "Casusluk" suçlamasından beraat etti.

Davada Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi'ye 18’er yıl hapis cezası verildi. Mahkeme bu isimlerin tutuklanmasına karar verdi.

TURGUT KAZAN: BİR HUKUKÇU OLARAK UTANIYORUM

Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre, İstanbul eski Baro Başkanı Turgut Kazan, Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış hapis cezasıyla ilgili şunları söyledi:

"Bu karar yargının bitmiş olduğunun en tipik örneği. Bu karar diğer örneklerden daha da hukuka aykırıdır. Bir tek insan şiddet kullanarak hükümeti devirmeye nasıl teşebbüs etmiş olabilir? Mahkeme üyesinin birinin AK Partili olduğu apaçık ortadayken söylenecek hiçbir şey kalmamıştır. Bu karar Türkiye için kabul edilemez. Bir hukukçu olarak dehşet içindeyim... Böyle bir kararı zaten bekliyordum ama bir umut dedim... Böyle bir ayıba imza atmazlar diye düşünüyordum. Bu karar Türkiye için kabul edilemez bir ayıptır."

Etiketler
Gezi davası İstanbul Mahkeme