Vakıf yönetmeliğinde 'müdahale' tartışması sürerken Patrik Maşalyan'dan hükümete destek

Azınlık vakıfları seçim yönetmeliğine ilişkin tartışmalar sürerken Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan'dan hükümetin müdahale niteliğindeki kararına destek veren bir açıklama geldi.

Vakıf yönetmeliğinde 'müdahale' tartışması sürerken Patrik Maşalyan'dan hükümete destek

Azınlık vakıfları 9 yıldır bekledikleri seçim yönetmeliği için gün sayarken, hastane seçimlerinin ertelenmesi ve il bazında seçim yapılması konusunda tartışmalar hala devam ediyor.

Ankara'dan gelen heyet bu hafta da vakıflar ve azınlık cemaati ruhani temsilcileriyle bir araya gelerek yönetmeliğe ilişkin görüşlerini paylaştı. Yönetmelikte sona gelindiği bilgisi verilirken, içeriğe dair bir bilgi paylaşılmadı.

"HASTANELERDEKİ İSTİSNA DURUMUN OLUMLU YÖNLERİ OLABİLİR"

Yakın zamanda medyaya da yansıyan hastane seçimleri ve il bazında seçimlerle ilgili durum azınlık toplumları üzerinde yeni bir 'müdahale' mi amaçladığına dair tartışmaları yaratırken Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan'dan hükümetin kararına destek veren bir açıklama geldi.

Paskalya vesilesiyle vakıf başkan ve yöneticilerini kabul eden Patrik Maşalyan "Dokuz yıldır vakıf seçimleri yapılamıyor. Neden beklediğimizi bilmiyoruz ama çok şükür son zamanlarda üst düzey devlet yetkilileriyle istişareler yapılıyor. Yeni seçim tüzüğü hala nihai halini almadı ancak istişarelerin yapıldığı çeşitli oturumlar var. Duyumlar dayanak gösterilerek, azınlık hastanelerinin farklı bir düzenlemeye tabi olacağı varsayımı yer alıyor. Pişmiş yemeğin üzerine soğuk su dökmemelisiniz. Hastanelerdeki istisnanın da olumlu yönleri olabilir. Ön yargılı olmak zorunda değilsiniz" dedi.

Maşalyan, "Yeni seçim tüzüğü yayınlanmadan önce mutlaka görmeye çalışacağız. Gerekli mercilere arzumuzu bildirdik ama bu, arzularımızı yerine getirirlerse mümkün olacaktır. Topluluğumuzun haklarını kaybetmemesini sağlamaya kararlıyız. Son olarak unutmayalım ki bu hükümet Cumhuriyet dönemindeki bize karşı en iyi hükümettir" diye konuştu.

Etiketler
Azınlık Seçim Türkiye Vakıf