Nagehan Alçı: Eski Almanya Başbakanı Schröder, Bakan Kurum'a çok bozulmuş

Gazeteci Nagehan Alçı, eski Almanya Başkanı Gerhard Schröder’in konuşmasını dinlemeden salondan ayrılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a çok bozulduğunu söyledi.

Nagehan Alçı: Eski Almanya Başbakanı Schröder, Bakan Kurum'a çok bozulmuş

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder’in de katıldığı ‘Dirençli Şehirler ve Şehrin Dönüşümü’ temalı Kartepe Zirvesi’nden izlenimlerini aktardı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un bu zirvede şehirleşme ve çevre üzerine içeriği çok dolu ve alkış alan bir konuşma yaptığını söyleyen Alçı, "Ancak kendisine bir eleştirim var. Konuşması biter bitmez salondan ayrıldı. Halbuki Almanya’nın eski Başbakanı ve toplantının özel misafiri Schröder henüz sahneye çıkmamıştı. Bakanla birlikte birçok kişi de paldır küldür toplantıyı terk etti" dedi.

'KEYFİ KAÇTI'

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci, ardından şunları kaydetti:

"Bunun zaten gergin olan Schröder’in moralini bozup keyfini kaçırdığı yüzüne yansıyordu. Türkiye’nin dostu bir eski Alman Başbakanı’na karşı daha duyarlı hareket edilmeliydi. Şansölye’nin etrafındaki Almanlarla konuşunca yanılmadığımı anladım. Schröder’in çok bozulduğunu söylediler.

'BİR YARIM SAAT DAHA KALMALIYDI'

Bence Murat Kurum ne kadar yoğun olursa olsun bir yarım saat daha kalmalıydı. Özel davetli olarak orada bulunan Schröder’in konuşmasını dinlemeliydi."

Etiketler
Almanya Nagehan Alçı Muş Murat Kurum