İmamoğlu, kar yağışı için saat verdi ve uyardı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da beklenen kar yağışı için uyarılarda bulundu. İmamoğlu, ''Vatandaşlarımızı saat 17.00 itibariyle özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları noktasında uyarıyorum'' dedi.

İmamoğlu, kar yağışı için saat verdi ve uyardı!

GERÇEK GÜNDEM - Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün son verilerine göre, İstanbul'da kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Sabah saatlerinden itibaren aralıklı olarak devam eden kar yağışının etkisini artırması beklenirken, sosyal medya hesabından paylaşım yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ''17.20’de başlayıp gece boyu yoğun bir kar yağışı yaşayacağız. Vatandaşlarımızı saat 17.00 itibariyle özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları noktasında uyarıyorum. Tüm ulaşım hatlarında ek seferler koyduk. Lütfen özel aracınızı değil toplu taşımayı kullanınız'' dedi.

İmamoğlu, kar yağışı için saat verdi ve uyardı! - Resim : 1

VALİ DE UYARMIŞTI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Saat 18.00 ila 24.00 arasında kuvvetli sağanak yağışların beklendiğini belirterek, vatandaşları zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaya, dışarıdaki vatandaşları evlerine dönmeye, toplu taşımayı tercih etmeye çağırdı.

Yerlikaya, beklenen kuvvetli kar yağışı nedeniyle, trafik seyir ve can güvenliği için, bir sonraki duyuruya kadar, bugün 17.30’dan itibaren motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına izin verilmeyeğini de duyurdu

''DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMALI''

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Marmara bölgesinde beklenen kar yağışlarının; Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Bilecik çevreleri ile 19.03.2022 Cumartesi ilk saatlerden itibaren Balıkesir'in kuzeyi, Çanakkale'nin ve Tekirdağ'ın doğusunda aralıklarla kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Etiketler
İstanbul Ekrem İmamoğlu