Daha önce 'Gidiyorlarsa gitsinler' diyen Erdoğan, bu sefer 'müjde' verdi: Maaşlarda iyileştirme yapılacak

Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Sağlık çalışanlarının maaşlarında iyileştirmeye gidileceğini söyleyen Erdoğan, sağlıkçılara karşı işlenen suçların da katalog suç kapsamına alınacağını kaydetti.

Daha önce 'Gidiyorlarsa gitsinler' diyen Erdoğan, bu sefer 'müjde' verdi: Maaşlarda iyileştirme yapılacak

Geçtiğimiz hafta doktorları hedef alarak "Varsın gidiyorlarsa gitsinler" diyen AKP Genel Başkanı ve Erdoğan tepki çekmişti.

Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada doktorların 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı tebrik ediyorum. Salgın döneminde sağlık sistemimizin ayakta tutulması için gayret gösteren sağlık çalışanlarımızın tamamına şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizde hekim, doktor temalı binlerce türkü, deyim vardır. Devrinin en büyük fatihi olan Kanuni Sultan Süleyman'ın dünyadaki en büyük mutluluğu bir nefes sıhhat olarak tarif etmesi herhalde boşuna değildir.

Ülkemizi küresel sağlık sistemi içinde mümkün olan en iyi yere getirmek istiyoruz.

Elbette sağlık deyince akla ilk gelen hekimdir. Hekim ve hakim kavramları aynı kökten geliyor.

Diğer pek çok alan gibi sağlıkta da artık kaliteye odaklanmamız gereken bir seviyeye ulaştık.

Elbette her alanda olduğu gibi sağlıkta da hala sıkıntılarımız var. Eksiklerimiz mevcut, çözüm bekleyen sorunlar bulunmaktadır.

Ülke olarak bir süredir kesintisiz yaşadığımız saldırılar ister istemez önceliklerimizi değiştirdi. Buna rağmen milletimize sunduğumuz hizmetlerin çıtasını yükseltecek çalışmaları asla ihmal etmedik.

Sağlık sektöründe de gözü ve gönlü kendi ülkesinde kalmak yerine dışarıya kayan kişiler olabilir. Bu anlayışla hareket edenlerin de çok uzak olmayan bir gelecekte istikametlerini yeniden kendi ülkelerine çevireceklerinden şüphe duymuyorum. Çünkü dünyada bizim kadar büyük potansiyeli olan, her meslekten insana bizim kadar parlak gelecek vadeden pek az ülke vardır.

SAĞLIKÇILARA KARŞI İŞLENEN SUÇLAR KATALOG SUÇ OLUYOR

İlk müjdemiz sağlık çalışanlarına yapılan saldırılarla ilgili sıkıntıları kati olarak çözecek düzenlemeyle ilgilidir. Kasten yaralama suçu CMK kapsamında kataloğa dahil ediliyor.

İkinci müjde olarak; Sağlık çalışanları için mesleki sorumluluk kurulu oluşturulacak. Tüm sağlık mensuplarının mesleklerinin icrası kapsamında yaptıkları tıbbi işlemler için ceza soruşturması açılabilmesi bu kurulun izni dahilinde olacaktır. Kamu ve devlette görev yapan sağlık personeline idare tarafından verilen tazminatın rücu ettirilip ettirilmeyeceğine de bu kurul karar verecek

MAAŞLARA İYİLEŞTİRME

Üçüncü müjdemiz sağlık çalışanlarımızın ücret sistemleri ile ilgilidir. Maaş ve mali haklarında önemli iyileştirmeler sağlıyoruz. Sağlık personelinin sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınarak aylıklarının tek bir bordro ile ödenmesi temin edilecektir. Bu uygulama Üniversite hastaneleri için de hayata geçirilecektir. Sağlıkçılara yapılacak ek ödemelerde artış yapılacaktır.

Dördüncü müjdemiz maaşlarda yapılan bu iyileştirmelerin emekliliğe de yansıyacak olmasıdır. Hemşireler başta olmak üzere lisans mezunu sağlık çalışanlarının 3600 ek gösterge kapsamına da alınacağını da tekrar hatırlatmak istiyorum. Hekim emeklilerinin de maaşları da yeniden ele alınacaktır.

Beşinci müjdemiz de şudur. Aile hekimlerimizin temel ücretlerinde de artış yapılacaktır.

Cuma günü Çanakkale Köprümüzün açılışını yapacağız. 6 dakikada bu köprüden Asya'dan Avrupa'ya geçeceğiz. Bu köprü ile geleceğe miras bırakıyoruz.