Fahrettin Koca'dan dikkat çeken Tıp Bayramı kutlaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı. Koca'nın "Bizim hekimlerimizi eşsiz yapan insanımıza hizmet aşkıdır." sözler dikkat çekti.

Fahrettin Koca'dan dikkat çeken Tıp Bayramı kutlaması

14 Mart Tıp Bayramı tüm ülkede grev eşliğinde kutlanıyor. Sağlık Bakanı Koca ise Tıp Bayramı'nı "Bizim hekimlerimizi eşsiz yapan insanımıza hizmet aşkıdır. Hizmet aşkıyla nice bayramlara!" sözleriyle kutladı. Geçtiğimiz hafta Erdoğan'ın "gidiyorlarsa gitsinler" sözleri gündemdeki yerini korurken, Koca'nın bu sözleri dikkat çekti.

Twitter hesabından paylaşım yapan Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Kıymetli hekimler ve tıbbiyeliler, 14 MART Tıp Bayramınızı kutluyorum. Bu ülkenin hekimleri savaşta, salgınlarda, zorlukta, geniş zamanda hep halkının yanında ve onun kahramanı olmuştur. Bizim hekimlerimizi eşsiz yapan insanımıza hizmet aşkıdır. Hizmet aşkıyla nice bayramlara!"

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir şey daha çıktı. Hastanelerde şöyle, böyle oluyor vs. Hatalarımız olabilir. Bu devasa şehir hastanelerini yapanlar kim? Adeta ülkemizde hastanesi olmayan ilimiz, ilçemiz var mı? Bunları takip eden birisiyim. Doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlarmış. Samimi konuşuyorum. Dost acı ama gerçeği söyler. Bu hastaneleri inşa eden biziz, doktorları okutan, bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi, en çok maliyeti yüksek olan da sağlıktır. Ama şimdi az para veriyormuşuz. En az alan 8-9 bin, en yüksek alan 25 bin. Özel sektör daha çok para verdikleri için kaçıp gidiyorlarmış. Açık konuşuyorum; varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri davet eder, istihdam ederiz. Buralar boş kalmaz. Asistan doktorlarımızla devam ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin.” ifadelerini kullanan Erdoğan'ın sözleri, haklarını almak için 14-15 Mart'ta greve hazırlanan sağlık çalışanlarının tepkisini çekti.

Etiketler
Fahrettin Koca