Karar yazarı Ocaktan: Jeopolitik masallar da Türkiye için çok fazla bir anlam ifade etmiyormuş

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle yaşanan gelişmeleri ve Türkiye'nin tutumunu "Türkiye’nin gelecek vizyonu açısından doğru olan, demokratik dünya ile ilişkilerini zenginleştirmektir." ifadeleriyle yorumladı.

Karar yazarı Ocaktan: Jeopolitik masallar da Türkiye için çok fazla bir anlam ifade etmiyormuş

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 19'uncu güne girildi. Putin ve Zelenskiy'in savaştaki tutumları dünyanın önemli gündemleri arasında.

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, "Elbette hiçbir ülkenin bağımsız bir ülkeye saldırması, onu işgal etmesi asla kabul edilemez ve açık bir insanlık suçudur. Ama kabul etmek gerekiyor ki Putin gibi çılgın diktatörler, aynı zamanda hepimize bir şeyler öğretiyor… Mesela, popülist liderlerin zihinlerinde ne tür çılgınlıklar planladıklarını bilmemizin asla mümkün olmadığını öğreniyoruz. Tek adam rejimlerinin ortak akılla değil, hamaset ve irrasyonel hayallerle çalıştığını öğreniyoruz…" ifadelerini kullandı.

Mehmet Ocaktan, Türkiye'nin dış politikaları hakkında eleştirileri aktardığı yazısında "Malumun ilanı olacak ama Türkiye’nin gelecek vizyonu açısından doğru olan, demokratik dünya ile ilişkilerini zenginleştirmektir. Bunun da yolu bellidir, bir an önce bu alaturka sistem fantezisinden kurtularak hukukun üstünlüğünün esas alındığı, özgürlüklerin kalitesinin arttığı, şeffaf ve hesap verebilir demokratik bir sisteme acilen dönmektir. Bu yüzden Türkiye’nin Ukrayna trajedisinden özellikle çok fazla ders alması gerekiyor. Çünkü anlaşıldı ki Avrasya hayalleri de, jeopolitik masallar da Türkiye için çok fazla bir anlam ifade etmiyormuş." değerlendirmesinde bulundu.

MEHMET OCAKTAN'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Muş Rusya Türkiye Ukrayna