Öğrencilerin üzerine yürüyen Koç Üniversitesi 'Öğrenci Dekanı' özür diledi

Öğrencilerin üzerine yürümesi nedeniyle tepki çeken Koç Üniversitesi Öğrenci Dekanı Yiğit Sayın yaptığı açıklama ile özür diledi.

GERÇEK GÜNDEM - Türkiye'nin köklü üniversitelerinden olan Koç Üniversitesi'nde yaşanan ve bir öğrenci tarafından video ile paylaşılan anlar Türkiye'nin gündemine oturdu.

Kadın ve erkek öğrencilerin bir arada yemek yemek istediğini söyleyen öğrenciler, Öğrenci Dekanı Baha Yiğit Sayın'ın tepkisi ile karşılaştılar. Genel Sekreter ile birlikte öğrencilerin olduğu alana gelen Koç Üniversitesi Öğrenci Dekanı Baha Yiğit Sayın, öğrencilerin taleplerini dinledikten sonra öğrencilerin üzerine yürüdü.

Sayın'ın öğrenciye yönelik "Sen ne diyorsun lan!" sözlerini sarf ettiği ve Genel Sekreter'in yurtlardaki cinsiyet ayrımı hakkında "Ben akademik nedenlerle Koç'a geldiğinizi sanıyordum" ifadelerini kullanması tepkileri artırdı. Öte yandan öğrenciler Dekan'ın daha önce de benzer tavırlarda bulunduğunu iddia etti.

DEKANDAN AÇIKLAMA

Tepkiler üzerine uzun bir süre üniversite de Yiğit Sayın sessizliğini korudu. Sayın, açıklama yaparak öğrencilerden özür diledi.

Yiğit Sayın'ın açıklaması şöyle oldu:

Değerli meslektaşlarım, iş arkadaşlarım,
Sevgili öğrencilerim,

Sizlere dün akşam sosyal medyada paylaşılan bir video ile ilgili yazıyorum.

Bu videodaki gerek sözlü gerek de fiziki davranışımın ne kişisel ne de profesyonel kimliğime uyan ve yakışan bir davranış olmadığını belirtmek isterim. İçinde bulunduğumuz ortamın fiziksel ve duygusal etkilerinden dolayı istem dışı sarf ettiğim kelimeler ve hareketler maksadını aşmıştır. Mağdur olan tüm öğrencilerden içtenlikle özür dilerim.

Benim dün öğleden sonra akşam saatlerine kadar Koç Meydanında öğrencilerle buluşma nedenim ve Öğrenci Dekanı olarak en baş sorumluluğum Üniversitemizin öğrencilerinin isteklerini ve taleplerini dinlemek, elimden gelen her türlü çözümü bulmak için çalışmak olduğunu ifade etmek isterim.

Sevgi ve saygılarımla,

Dr. Yiğit Sayın

Öğrenci Dekanı

Etiketler
Öğrenci Üniversite