İstanbul'da kiralık evlerde açık artırma dönemi

İstanbul'da arz sıkıntısı yaşanan bazı bölgelerde evlerin 'açık artırma' yöntemiyle kiralanmaya başlandığı öğrenildi. Bu durumun ileride 'kiralık konut krizine' sebep olabileceği kaydedildi.

İstanbul'da kiralık evlerde açık artırma dönemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'düşük faiz' ısrarı doğrultusunda atılan adımların getirdiği hayat pahalılığı, aşırı göç ve kentsel dönüşüm Türkiye'de gayrimenkul satış ve kiralama fiyatlarını artırmaya devam ediyor.

Bu durum, ek olarak yurt fiyatlarının da zamlanmasıyla üniversite öğrencilerinin barınma problemi yaşamasına neden olmuştu.

Özellikle İstanbul’da arz sıkıntısının yaşandığı bölgelerde daha çok yabancılara yönelik kiralık ev talebinin karşılanması için emlakçıların açık artırma yöntemine başvurduğu ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu, İstanbul’da açık artırma ile ev kiralama devri başladığını yazdı. SİNPAŞ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik’in şunları söylediğini aktardı:

'KİRALIK KONUT KRİZİ ÇIKAR'

"Suadiye, Erenköy gibi ev sıkıntısı çekilen semtlerde bir kiralık konut çıkınca, emlakçılar 8-10 kişi kaç kişi var ise tüm taliplerini çağırıp açık artırma ile en yüksek fiyatı verene kiralamaya başladıklarını duyuyoruz. 7 bin lira ile başlayıp en yüksek kirayı verende konut kalıyor. Eğer bu böyle devam ederse seneye kimse kiralayacak ev bulamaz. Kiralık konut krizi çıkar."

Armutçu'nun yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
İstanbul Kiralık ev Kiralık Konut