Gülistan Doku'nun ailesi CHP grup toplantısında adalet aradı

Gülistan Doku'nun ailesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) grup toplantısına katıldı.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi olan Gülistan Doku, 5 Ocak 2020 tarihinden beri kayıp. Gülistan'ın bulunması için yapılan tüm girişimler sonuçsuz kaldı, intihar ettiği iddiaları üzerine baraj gölünde yapılan arama kurtarma çalışmalarındaysa Gülistan'ın cesedi bulunamadı.

Gülistan Doku'nun ailesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) grup toplantısına katıldı.

Gülistan Doku'nun ailesi TBMM'de "Gülistan Doku nerede?" sloganları attı.

"GÜLİSTAN DOKU HALA BULUNAMIYORSA İNSAN HAKLARI AÇISINDAN DA BİR SORUN VAR DEMEKTİR"

Kemal Kılıçdaroğlu, "Gülistan Doku'nun eğer kaybolma süreci aydınlatılamamışsa aradan bu kadar süre geçmesine karşın iktidar sahiplerinin çıkıp bunun hesabını vermesi lazım. Aileye gidilir, anlatılır bütün konular. Topluma da anlatılması lazım. Biz 21. yüzyılın Türkiye'sinde faili meçhuller istemiyoruz. Hala Gülistan Doku bulunamıyorsa insan hakları açısından da bir sorun var demektir. Bir aile evladını kaybetmiş ve aradan bir uzun zaman geçmiş olmasına karşın hala bulunamıyorsa ailenin demokrasiye olan güveni sarsılır. Üstümüze düşen Gülistan Doku'nun nerede olduğunu bulmak ve aileyi bilgilendirmektir." ifadelerini kullandı.

Etiketler
TBMM Gülistan Doku Türkiye