Mızraklı ve Demirtaş aynı hücrede kalacak

Yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la aynı hücrede kalacak.

Mızraklı ve Demirtaş aynı hücrede kalacak

Kayseri Bünyan F Tipi Cezaevi'nde tutuklu olarak cezaevinde bulunan ve yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selçuk Mızraklı, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sevk edildi.

Mezapotamya Haber Ajansı'nın haberine göre, karantina koğuşuna alınan Mızraklı karantina süresinin ardından Selahattin Demirtaş kaldığı hücreye alınacak.

19 Ağustos 2019’da görevden alınmasının ardından yerine kayyım atanan Mızraklı, 21 Ekim 2019’da gözaltına alınmasından bir gün sonra tutuklanmıştı. Mızraklı hakkında “örgüt üyeliği” iddiasıyla açılan dava kapsamında, itirafçı beyanları doğrultusunda 9 yıl 4 ay hapis cezası verilmişti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da 4 Kasım 2016'da, Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ ve 9 milletvekiliyle birlikte, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "terör örgütü üyesi olmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "örgüt adına suç işlemek" iddialarıyla gözaltına alınmıştı.

Demirtaş aynı gün Diyarbakır 2'nci Sulh Ceza Hakimliğinin kararı ile tutuklanmış ve Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne gönderilmişti.

Etiketler
Selçuk Mızraklı Diyarbakır Selahattin Demirtaş HDP