Yeni yasa yürürlükte: Almanya'ya gelmek artık hem çok kolay hem de çok zor

Almanya nitelikli işçi göçünü kolaylaştırmak için ilk adımı attı. 3 aşama şeklinde geçecek olan düzenlemenin ilki önceki gün yürürlüğe girdi. Yeni yasayla neler değişti?

Yeni yasa yürürlükte: Almanya'ya gelmek artık hem çok kolay hem de çok zor

Almanya nitelikli işçi göçünü artırmak için düğmeye bastı. Ancak diğer yandan da sınırlarını da daha fazla korumaya alarak, "yasa dışı" göçe "dur" demeye başladı.

Almanya nitelikli işçi göçünü kolaylaştırmak için ilk adımı attı. 3 aşama şeklinde geçecek olan düzenlemenin ilki önceki gün yürürlüğe girdi.

Almanya merkezli Artı49’un haberine göre; şeşitli kolaylıkların tanındığı yasada, mesleki eğitim almış vasıflı işçiler, bütün şartları yerine getirmiş olması durumunda oturum izni alma hakkına sahip olacaklar.

Söz konusu yasayla birlikte Almanya'ya yasal yollardan gelmek ve çalışmak artık kolaylaşmış oldu.

ALMANYA'YA İZİNSİZ GİRİŞLER ZORLAŞIYOR

Öte yandan, Almanya nitelikli göçü artırırken, sınırlarını da daha fazla koruma altına almaya başladı.

Şubat ayından bu yana ülkeye izinsiz girişlerin sayısı her ay artarken, ilk kez Ekim ayında bu sayı düşüş gösterdi. Polisin bugün yaptığı açıklamaya göre, geçen ay 20.059 izinsiz giriş belgelenirken, bu sayı bir önceki ay, yani Eylül'e göre, 1300 giriş daha az olduğu belirtildi.

Almanya bu yıl aldığı kararında; Polonya, Çek Cumhuriyeti ve İsviçre sınırlarında sabit sınır kontrollerini Ekim ayında yürürlüğe sokmuştu.

İçişleri Bakanlığı artan kaçak girişleri bu durumun sebebi olarak göstermişti.

Ekim ayı ortası ile Kasım ayı ortasında Polonya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre ve Avusturya sınırında yapılan kontroller sonucunda yaklaşık 11 bin izinsiz girişin tespit edildiği ve 266 kaçakçının tutuklandığı ifade edildi.

Kısacası...

Almanya bir taraftan nitelikli ve kalifiye eleman ihtiyacını kapatmak için ülkesine göçü kolaylaştıran yasalar yaparken, diğer yandan ise ülkesine "yasa dışı" yollarla gelmeye çalışanları da caydırmak için hem sınır kontrollerini artırıyor hem de onlara karşı yasalar çıkararak bu gelişleri engellemeye çalışıyor...

Etiketler
Almanya göç