Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Barış Pehlivan' görüşmesini iptal etti!

CHP heyetinin Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan için bir araya gelmek istediği Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un, görüşmeyi iptal ettiği bildirildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Barış Pehlivan' görüşmesini iptal etti!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hukuksuzca 5. kez hapsedilmek istenen Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan için CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır başkanlığındaki heyetle görüşmesini iptal etti.

Görüşmenin son anda iptal edilmesine ilişkin basın açıklaması yapan Ali Mahir Başarır, "Sebepsiz ve devlet nezaketine uymaya bir biçimde iptal etti. Bugünkü görüşmenin konusu bir adalet arayışıydı. Ben buradan sormak istiyorum Adalet Bakanı'na: Adaletten daha önemli ne işi olabilir" dedi.

Başarır şunları söyledi:

"Görüşmeye dakikalar kala, Adalet Bakanı çok önemli bir işi olduğunu belirterek iptal etti. Sebepsiz ve devlet nezaketine uymaya bir biçimde iptal etti. Barış Pehlivan'ın durumu görüşme için bu görüşmeyi yapacaktık. Bugünkü görüşmenin konusu bir adalet arayışıydı. Ben buradan sormak istiyorum Adalet Bakanı'na: Adaletten daha önemli ne işi olabilir? Kendisini aradım, durumu anlattım. O da telefonu kapatmadan ajandasına bakıp Çarşamba günü saat 12.00'da arkadaşlarımızla görüşebileceğini söyledi. Yarım saat kala görüşme iptal edildi."

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugünkü yazısında daha önce 3 yıl 9 ay ceza aldığı ve cezaevinde 6 ay kaldıktan sonra tahliye edildiği davayla ilgili yeniden cezaevine gireceğini duyurmuştu.

Pehlivan, 'denetimli serbestlik'le çıkmasının şartlarından birinin hakkında yeni bir dava açılmaması olduğunu ancak açılan bir dava nedeniyle 8 ay ceza aldığını ve 15 Ağustos'ta teslim olacağını belirtmişti.

Denetimli serbestlikten faydalanmak için yaptığı başvurunun kabul edilmemesiyle gündemdeki yerini koruyan Barış Pehlivan’ın avukatı Hüseyin Ersöz dün, Nöbetçi İnfaz Hakimliği'ne başvurarak Marmara Cezaevi’nin verdiği karara itiraz etmişti.

Etiketler
Barış Pehlivan Yılmaz Tunç CHP Gazeteci