Nermin Abadan Unat'tan Boğaziçi ve İmamoğlu açıklaması: Protesto etmek boynumun borcu

Türkiye'de iletişim biliminin öncülerinden Nermin Abadan Unat, "İmamoğlu’na geldim, ona da arkadaşımla beraber gittik. O kararı protesto ediyoruz. Yani hayatta olduğu müddetçe insanlar, düşüncesini ifade etmesi lazım" dedi.

Nermin Abadan Unat'tan Boğaziçi ve İmamoğlu açıklaması: Protesto etmek boynumun borcu

Türkiye'de iletişim biliminin öncülerinden 101 yaşındaki Prof. Nermin Abadan Unat, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki yönetime ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen cezaya tepki gösterdi.

Unat, Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyenlerin çıkarılması hakkında, daha önce kendisinin de orada ders verdiğini hatırlatarak "Bir kurumda olursanız ve haksızlık yapılırsa mutlaka ses çıkarmak lazım. İster ders okutun ister okutmayın. Ben orada ders okuttum. Bir de baktım farklı bir kararlar almışlar. Onu protesto etmek de boynumun borcu" diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis ve siyasi yasak cezasına ilişkin de konuşan Unat, İmamoğlu'na yaptığı destek ziyareti için "İmamoğlu’na geldim, ona da arkadaşımla beraber gittik. O kararı protesto ediyoruz. Yani hayatta olduğu müddetçe insanlar, düşüncesini ifade etmesi lazım. Ben ona inanıyorum. Oraya da girerim, buraya da giderim. Nasıl olsa bir gün bir yere çağrılacağım, o zaman ben karar veremeyeceğim de bir güç beni davet edecek" dedi.

İfade özgürlüğüne vurgu yapan ve gençlere olan güvenini dile getiren Unat, "Bugünkü gençler başka türlü. Onlar kendi başlarına dünyayı da alt üst ederler" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Türkiye