Nadir Kitap ve Kitantik'e erişim engeli kararı 'sehven' alınmış

Türkiye’nin iki büyük “çevrimiçi sahaf” platformu Nadir Kitap ve Kitantik'e dün akşam saatlerinde getirilen ve şirketlere tebligat yapılmadan uygulanan erişim engeli bugün kaldırıldı.

Nadir Kitap ve Kitantik'e erişim engeli kararı 'sehven' alınmış

İfade Özgürlüğü Derneği'nin EngelliWeb projesinin aktardığına göre çevrimiçi sahaf platformları Nadir Kitap ve Kitantik'in sitelerine, dün akşam saatlerinde Ankara 10'uncu Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirildi.

Nadir Kitap ve Kitantik, sitelerine getirilen erişim engeli kararının "sehven" alındığını söyleyerek, engellerinin bugün kaldırıldığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Nadir Kitap, erişim engelinin kaldırılması ile ilgili "Web sitemiz hakkında erişim engeli getiren ilgili mahkeme, kararın sehven alındığına hükmederek erişim engelinin kaldırılması kararı almıştır. Kitapsever dostlarımızla en kısa süre içerisinde yeniden bulaşacağımız müjdesini paylaşıyoruz," dedi.

Kitantik ise benzer bir açıklama yayımlayarak "Erişim Engeli Hakkında Güncelleme: İlgili mahkeme tekrar değerlendirme yaparak erişim engeli kararının 'sehven' verildiğini belirterek erişim engellemenin kaldırılmasına karar verdi. Teknik işlemlerin tamamlanmasını bekliyoruz. Kısa sürede tekrar birlikteyiz," dedi.

Online sahaf platformları Nadir Kitap ve Kitantik, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla kendilerine hiçbir gerekçe iletilmeksizin sitelerine erişim engeli kararı getirildiğini duyurmuştu.

Nadir Kitap, şirket avukatlarının ilgili mahkemeye gerekli müracaatları yapacağını söylemişti.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Türkiye