Katledilişinin 7'nci yılında anılıyor: Tahir Elçi'nin failleri hala bulunmadı

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi katledilişinin 7’nci yılında anılıyor. Elçi'nin, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 28 Kasım 2015 tarihinde Dört Ayaklı Minare önünde katledilmesinin üzerinden yedi yıl geçti.

Katledilişinin 7'nci yılında anılıyor: Tahir Elçi'nin failleri hala bulunmadı

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 28 Kasım 2015 tarihinde Dört Ayaklı Minare önünde katledilmesinin 7’nci yılında anılıyor.

Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelen, aralarında Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı Gürkan Altun, Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'nin de bulunduğu bir grup, saldırının gerçekleştirildiği Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu Yenikapı Sokağı'na kadar yürüdü.

FAİLLER HALA TESPİT EDİLEMEDİ

TBB Başkan Yardımcısı Altun, burada yaptığı konuşmada, Tahir Elçi'yi sevgi, saygı ve rahmetle andıklarını belirterek, "Tahir başkan sesi çıkmayanların sesiydi, göremeyenlerin gözü, iyi bir hukukçuydu. Türkiye'nin her yerinde bir hukuksuzluk gördüğünde sesini çıkardı, sözünü söyledi ve barıştan yana oldu." dedi.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren de Tahir Elçi'nin hayatını kaybetmesinin üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen faillerin hala tespit edilemediğini ifade etti.

Türkan Elçi de "Yaşam hakkının kutsallığını, onurlu bir yaşamı talep ettiğimizi, hakkımız olan adaleti istemekten vazgeçmeyeceğimizi karanfiller anlatacak” dedi.

“OLAYIN AYDINLATILMASINA YÖNELİK TALEPLER REDDEDİLMEKTE”

İzmir Barosu yaptığı açıklamada, katıldığı bir televizyon programında ifade ettiği düşünceler nedeniyle toplumsal lince maruz kalan ve gözaltına alınan Tahir Elçi'nin, serbest bırakıldıktan bir ay sonra öldürüldüğü hatırlatıldı.

Açıklamada; Sur'da, Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaparken kurşunlara hedef olanın yalnızca Tahir Elçi değil, aynı zamanda barış ve demokrasi talebi olduğu ifade edildi.

Açıklamanın devamında, “İki yıldır devam eden davada, olayın aydınlatılmasına yönelik talepler reddedilmekte, gerçeğin ortaya çıkması için verilen hukuksal mücadele sürekli olarak engellenmektedir. İzmir Barosu olarak insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün savunucusu, barışın elçisi, dostumuz ve meslektaşımız Tahir Elçi'yi sevgi ve özlemle anıyor; ölümündeki karanlık güçlerin ortaya çıkarılmasını sağlamak için davasının takipçisi, yaşamını adadığı değerlerin sözcüsü olmaya devam edeceğimizi yineliyoruz” denildi.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Tahir Elçi Diyarbakır