Gezi tutukluları 1 yıldır cezaevinde: Seçim tüm ülke için bir kurtuluş

Gezi tutuklularının aileleri birinci yılında konuk oldukları Halk TV'de seçimin sadece tutuklu olanlar için değil ülke için bir kurtuluş anlamına geldiğini söyledi.

Gezi tutukluları 1 yıldır cezaevinde: Seçim tüm ülke için bir kurtuluş

Gezi davası nedeniyle 18 yıl hapse mahkum edilen Tayfun Kahraman, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Can Atalay, Mine Özerden ve Hakan Altınay'ın tutukluluğunun birinci yılı dolarken iş insanı Osman Kavala ise 2 bin gündür Silivri Cezaevi'nde bulunuyor.

Gezi tutuklularının aileleriyse Halk TV Sözüm Var programına konuk oldu.

Mine Özerden'in annesi Halide Özerden, seçimin sadece Gezi tutukluları için değil, tüm ülke için bir kurtuluş anlamına geldiğini söyledi.

Hakan Altınay'ın eşi Hande Altınay ise seçimin yargının bağımsızlaşması anlamına geldiğini ifade etti.

Gezi dönemi CNN Türk'te çalışan Şirin Payzın, medya adına özür diledi. Payzın, "Ajans canlı geçerken servis ettiği kanallar yer vermedi. O gün tam anlamıyla arkasında duramadıysak özür dileriz" dedi.

"GEZİ'DEKİ DAYANIŞMA YENİDEN ALEVLENMELİ"

Çiğdem Mater'in eşi Murat Utku, Gezi'deki dayanışmanın yeniden alevlenmesi gerektiğini dile getirdi. Utku, "Daha fazla insanın ses çıkarmasını isteriz ancak bunun da Türkiye koşullarında mümkün olmadığını görüyoruz. Bir yandan da geniş bir ailemiz var, birbirimize destek oluyoruz" diye konuştu.

"BÜLENT ARINÇ'IN İSMİNİ ANMAMAK LAZIM"

Aileler, Payzın'ın "Kimlere kırgınsınız sorusuna da yanıt verdi. Hande Altınay, Hakan Altınay'ın kurduğu Boğaziçi'ndeki kürsüye katılan birçok AKP'li ismin bu karara ses çıkarmamasına tepki gösterdiğini söyledi. Altınay, "Bir şeyler söyleseler belki kamoyunda bu kararın seyri değişirdi" dedi.

Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Kahraman Bülent Arınç 5 Haziran 2013'teki sözleri hatırlatarak "Bu iddianameleri kim yazdıysa okumakta bir zorluk yok hepsi çöp" dedi.

Can Atalay'ın babası Mustafa Atalay ise, "Bülent Arınç'ın ismini hiç anmamalıyız" dedi. Atalay,"Bülent Arınç toplumun gazını alan bir kişi. Bir gün böyle bir gün öyle" diye kaydetti.

Etiketler
Gezi davası Tayfun Kahraman Osman Kavala Can Atalay