Cemaat liderinin Atatürk ve Anıtkabir sözleri iktidar yanlısı yazarı çok kızdırdı: Atatürk övgüsüne 'isyana teşvik' dedi

Cemaatçi Cevat Akşit'in Atatürk ve Anıtkabir'e ilişkin kullandığı ifadeler, Akit TV yorumcusunu çok kızdırdı.

Gaye Vakfı’nın yöneticisi Prof. Dr. Cevat Akşit, yaptığı bir konuşmada, ‘büyük’ şahıslara anıt mezar yapılabileceğini söyleyerek, Mustafa Kemal Atatürk’ü ödü.

Atatürk’ün ilerici ve gericiyi buluşturarak ‘milleti bir yumruk yaptığını’ söyleyen Akşit, “Büyük zatlar için kabir yapılabilir. Mustafa Kemal Paşa’ya Anıtkabir yaptık, ona minnet borcumuz var” dedi.

AKİT TV YORUMCUSU ÇOK KIZDI

Akşit’in bu sözleri iktidara yakın gazeteci ve yazar Kenan Alpay’ı çok kızdırdı.

“Atatürk’e hiçbir borcumuz yok” diyen Alpay, “Cevat Akşit Hocanın Atatürk övgülerine eşlik eden Anıtkabir güzellemesi hakkı ve sabrı tavsiye değil batıla ve isyana teşviktir” ifadelerini kullandı.

Alpay paylaşımlarının tamamında şunları söyledi:

1- Cevat Akşit Hocanın “büyük adam” olarak andığı Mustafa Kemal’e ve Kemalizme bizim hiç bir surette “minnet borcumuz” filan yoktur. Cevat Hoca konuşurken Kur’an ve Sünneti unutmuş, ihmal veya ihlal etmiş; İslam’a savaş açan Tek Adam ve Kemalizmi hiç bilmediğini itiraf etmiştir.

2-İsrailiyat-bid’at ve hurafelerle mücadele etmek bir tarafa modern İsrailiyat-bidat ve hurafe üretmenin hiçbir faydası olmaz ama yıkıcı sonuçları olur. Cevat Akşit Hocanın Atatürk övgülerine eşlik eden Anıtkabir güzellemesi hakkı ve sabrı tavsiye değil batıla ve isyana teşviktir

AKŞİT'E HİLMİ DEMİR'DEN DESTEK

Cevat Akşit’in Atatürk’ü öven sözlerinden sonra iktidara yakın isimler Akşit’i hedef tahtasına oturttu.

Radikalleşme, selefilik ve İslami hareketler uzmanı Prof. Dr. Hilmi Demir, Akşit’e sosyal medyadan yaptığı paylaşımla destek çıktı.

Demir, paylaşımında büyük tepki göstererek şunları söyledi:

“Selefiler şimdi de Mustafa Kemal Paşa için sarf ettiği sözler nedeniyle Cevat Akşit Hocayı linçe başlamış. Cevat Akşit Hoca ki birçok talebe yetiştirmiş bu ülkede milli görüşün önemli bir büyüğüdür. Fikrine katılmaya bilirsiniz ama Hocaya ettiğiniz laflar terbiyesizliktir. Maalesef Ülkede din meselesi Cevat Akşit Hocayı bile tekfir edebilecek çakallara kaldı. Ah Hocam senin yetiştirdiklerin seni hiç anlamamış..”

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
AKP Akit TV Cemaat