Baltalimanı Hastanesi’nde neler oluyor? 'Doktor Bakanlık onaylı ilaçlardan rant elde etmeye çalışıyor' iddiası

Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesi’nde çalışan Doktor Ö. E.’nin yanlış teşhisi sonucu mağdur olduğunu iddia eden Derya Ulaşoğlu, doktor hakkında bazı iddialar öne sürdü. Olayın soruşturma altında olduğu öğrenildi.

Baltalimanı Hastanesi’nde neler oluyor? 'Doktor Bakanlık onaylı ilaçlardan rant elde etmeye çalışıyor' iddiası

Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesi Levent Polikliniği’nde çalışan ortopedist Doktor Ö. E.’nin hastası olan Derya Ulaşoğlu, doktor hakkında bazı iddialar öne sürdü. Ö. E.’nin kendisine ve diğer pek çok hastaya yanlış teşhis koyduğunu ileri süren Ulaşoğlu, doktorun Bakanlık onaylı ilaçlardan rant elde etmek için birçok hastaya aynı ilacı yazdığını söyledi. Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Süleyman Semih Dedeoğlu ise, Derya Ulaşoğlu ve diğer hastaların şikâyeti üzerine durumu Sağlık Müdürlüğüne bildirdiklerini belirterek olayın soruşturma altında olduğunu belirtti.

Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Süleyman Semih Dedeoğlu, Derya Ulaşoğlu ve birkaç hastanın daha Doktor Ö. E. hakkında şikâyetlerinin olduğunu ve olayın soruşturma altında olduğunu ifade ederken, Başhekim Yardımcısı İsmail Arabacı olayı yakından takip ettiklerini söyledi.

“DOKTOR İLAÇ FİRMASIYLA RANT İÇİN Mİ ANLAŞMALI?”

Baltalimanı Kemik Hastanesi Levent Polikliği’nde çalışan ortopedist Dr. Ö. E.’nin ilaç firmasıyla rant için anlaşmalı olduğunu ileri süren Derya Ulaşoğlu, doktorun kendisine yanlış teşhis koyduğunu ve sağlığının tehdit edildiğini anlattı:

“Doktor Ö. E., bel MR filmi çektirmeden bana ‘Belde omurilik kanalı daralması var’ diyerek eczaneden bin 150 TL tutarındaki bir iğneyi aynı gün alıp poliklinikte belime vurdu. Bu iğneyi araştırdım ama hiçbir yerde bulamadım. Daha sonra çekilen röntgen ile bu teşhisin konulamayacağını öğrendim.”

“7 AY ÖNCE DE AYNI FİRMANIN İĞNESİ YAPILMIŞTI”

Devlet kurumu olduğu için güvenip Baltalimanı Kemik Hastanesi’ne gittiğini söyleyen Ulaşoğlu, yedi ay önce aynı doktora gittiğinde de doktorun aynı firmanın iğnesini yaptığını söyleyerek doktorun ilaç firmasıyla anlaşmalı olabileceği iddiasını öne sürdü.

“Yaklaşık 7 ay önce doktora gittiğimde de problem olan dizime aynı firmanın iğnesi yapıldı. 7 Ekim 2022’de doktora gittiğimde de belime aynı firmanın iğnesi yapılmıştı. İğneyi araştırdım ama bulamadım, yerli üretim olduğu söyleniyor. Sağlığım tehdit edildi. Devlet kurumu olduğu için Baltalimanı Kemik Hastanesi’ne güvenerek gitmiştim. Sürekli ‘İğneni al gel, bugün yapalım’ denilerek hastayı tekrar yormayan doktor izlenimi veriliyor. Tek çözüm iğneymiş imajı yaratılıyor.”

“DOKTORUN ODASINDA İLAÇ FİRMASI YETKİLİLERİ VAR VE İĞNEYİ ONLAR HAZIRLIYOR”

Doktorun odasında tıp mensubu olmadığını sonradan öğrendiği kişilerin hijyenik olmayan koşullarda iğneyi hazırladığını belirten Ulaşoğlu, odada bulunan firma yetkililerinden birinin günün sonunda siyah poşetle çöpleri attığına tanık olduğunu ve durumdan şüphelendiğini söyledi:

“Doktorun odasında ilaç firması yetkilileri var. 6-7 ay önce gittiğimde de doktorun odasındalardı. Bu kişiler iğneyi hijyenik olmayan elleriyle hazırlıyor ve hastaların odaya giriş çıkışını da kontrol ediyorlar. Ben iğneyi doktorun vurmasını istemiştim, iğneyi de bu kişilerin hazırladığını görünce inanamadım. Günün sonunda yine bu kişilerden birinin siyah poşetle çöpleri attığına tanık oldum.”

RANT İDDİASI

Doktor odasındaki sağlık çalışanı olmayan yardımcılardan birinin elindeki iğneye müdahale ettiğini ve kendisini iki tane daha iğne almak için eczaneye gönderdiğini söyleyen Ulaşoğlu, doktorun ilaç firmasından rant elde ettiğini öne sürdü:

“Sağlık çalışanı olmayan yardımcılardan biri elimdeki iğneye müdahale edip beni iki tane daha iğne almak için eczaneye gönderdi. Eczane kalfası ile aralarında çok samimi bir diyalog geçti. Kalfa Burçin Hanım elinde ne olduğunu bilmediğim 2 adet iğneyi doktora yazdırmaya çalıştı ve doktor olup bitene kızmak yerine sessiz kaldı. Eczacı kalfası bu hareketlere nasıl cüret edebiliyor?”

“ECZANE, FİRMA VE DOKTOR ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİ ORTAYA ÇIKARILMALI”

Olayın yaşandığı yeri belirten Ulaşoğlu; eczane, ilaç firması ve doktor arasındaki iş birliğinin hemen ortaya çıkması gerektiğini ifade etti.

Olayların yaşandığı 7 Ekim tarihinden sonra 10 Ekim’de İstinye Devlet Hastanesi’ne giden Derya Ulaşoğlu’na ise, Doktor Ö. E. tarafından yanlış teşhis konduğu ortaya çıktı.

Doktorun amacının tedavi değil tamamen rant olduğunu ileri süren Ulaşoğlu, Ö. E.’nin hastaların sağlığıyla oynadığını söyledi:

“10 Ekim Pazartesi günü Ö. E.’nin teşhisinden şüphe duyduğum için İstinye Devlet Hastanesi’ne gittim. Beyin Cerrahı Lombar MR (Bel MR) istendi. Burada Ö. E.’nin koyduğu teşhisin yanlış olduğu ortaya çıktı. Belimde sadece hafif fıtık olduğu söylendi ve fizik tedavi önerildi. Eğer olup bitenden şüphe duymasaydım pazartesi günü iğne yapmaya ne yazık ki devam edecektim.”

İLAÇ FİRMASININ İNTERNET SAYFASI NEDEN KAPALI?

Doktor, eczane ve ilaç firmasının insanların sağlığıyla oynadığını söyleyen Ulaşoğlu, beline yapılan iğnenin kendisini öldürebileceğinden duyduğu endişeyi ifade etti.

“Belime yapılan iğne bana ciddi zararlar verebilirdi. Ulaşoğlu, ilaç firmasının internet sayfasının kapalı olmasının şüphelerini daha da artırdığını söyledi.

“İĞNELERİN TARIM VE SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN ONAYI VAR”

Ulaşoğlu, iğne firmasını aradığında kendisine yapılan iğnenin Tarım ve Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı olduğu bilgisinin söylendiğini ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“İğne firmasını aradığımda bana yapılan iğnenin Tarım ve Sağlık Bakanlığı’ndan onayının olduğu söylendi. Tarım ve Sağlık Bakanlığı iğnelere ruhsat verirken iltimasların olmuş olma ihtimali hiç de zayıf değil. Bu iğnelerin etkinlik testleri gözden geçirilmelidir. İnsanların sağlığıyla ve bütçesiyle oynuyorlar. Doktor eczacı ve ilaç firması arasında belli ki çok büyük bir rant üçgeni var.”

“OLAY UZUN ZAMANDIR DEVAM EDİYOR VE DOKTORLA BAŞ EDİLEMİYOR”

Doktor Ö. E. hakkındaki iddia ve şikâyetlerin hastanedeki herkes tarafından bilindiğini söyleyen Ulaşoğlu, “Bu olayı hastanedeki herkes biliyor. Doktorla baş edilemiyormuş. Bana ve diğer hastalara da yaptığı iğneler için Tarım Bakanlığından onaylı takviye edici deyip geçiliyor. Bu olay uzun zamandır devam ediyor. Başhekim de doktor hakkında gerekenin yapılacağını ve olayın üzerine sonuna kadar gideceğini söyledi” ifadelerini kullandı.

“HASTALARIN ŞİKÂYETİ DOKTORUN HASTALARA UYGUN OLMAYAN İLAÇLAR YAZMASI”

Gerçek Gündem’e konuşan Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Süleyman Semih Dedeoğlu ise, Derya Ulaşoğlu ve diğer hastaların şikâyeti üzerine durumu Sağlık Müdürlüğüne bildirdiklerini belirterek olayın soruşturma altında olduğunu söyledi. Dedeoğlu, hastaların şikâyetinin doktorun hastalara uygun olmayan ilaçlar yazdığı yönünde olduğunu anlattı:

“Hastaların şikâyeti doktorun hastalara uygun olmayan ilaçlar yazması. Her hastaya aynı tarz ilaçlar yazılıyor ve bu ilaçlar da devlet tarafından ödenmiyor. Bu yüzden hastalar bu ilaçları kendi paralarıyla alıyor.”

Soruşturmanın yakın zamanda sonuçlanacağını düşündüğünü belirten Dedeoğlu, hastaların şikâyetinden sonra hastane içinde aldıkları önlemleri şöyle sıraladı:

“Şikâyete sebep olacak konuyla ilgili biz hastanenin tüm hekimlerine uyarıcı yazılar gönderdik. Dışarıdan bu tarz ödenmeyen ilaçlarla alakalı yanlış anlaşılmalara olabileceği için bunların uygulanmasını yasakladık. Hastanın dilekçesini hemen başkanlığa gönderdik ve durumu hemen bildirdik.”

“OLAY SORUŞTURMA AŞAMASINDA”

Metin Sabancı Baltalimanı Hastanesi Başhekim Yardımcısı İsmail Arabacı ise olayın soruşturma aşamasında olduğunun altını çizerek kesin bir şey söylemek için erken olduğunu ifade etti. Hastaların şikâyetlerinin yanlış olmadığını ancak olay adli süreçte olduğu için soruşturma sonuçlarını beklediklerini söyleyen Başhekim Yardımcısı da, hastaların Doktor Ö. E. hakkındaki şikâyetlerini anlattı:

“Doktor ile ilgili şikâyet, yapmış olduğu işlemi tedavi yöntemini karşılayarak benimseyememesi. Hastaların ağrılarının geçmediği ve tedavinin başarılı olmadığına dair şikâyetleri var. Doktorun bilimsel ve klinik olarak yapmış olduğu işlem yanlış değil ama bu işlemin 100 hastanın 30 veya 40’ına bir faydası var.”

Hastalara fayda oranının yüksek olduğu tedavi yöntemlerinin uygulanmasını istediklerini söyleyen Arabacı, soruşturmaların daha önce de Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldığını ama bilimsel olarak çok da fazla geri dönüş alınamadığını ifade etti.

“HASTALARA ‘POLİSE BAŞVURUN’ DEDİK”

Yanlış bilgi vermemek adına kesin bir açıklama yapamadıklarını belirten Arabacı, Derya Ulaşoğlu’nun şikâyetlerinin kamera kayıtlarından ispatlanabileceğini söyledi:

“İlaç firmasından olduğu kişiler doğrultusunda böyle bir şeye şahit olunursa ‘hastalara polise başvurun’ dedik. Şikâyette bulunan hasta söylediklerinin hepsinin kamera kayıtlarında çıkacağını söyledi. Böyle bir şey yoktur diyemiyoruz ama yerinde tespit yapamadığımız için kesin bir şey de söyleyemiyoruz. Soruşturma sonuçlarını bekliyoruz. Biz şikâyeti direkt en üst makama ilettik ve olayı yakından takip ediyoruz.”

“ÖYLE BİR ŞEY HİÇBİR ZAMAN OLMADI”

Gerçek Gündem’e konuşan ve hakkındaki şikâyetlerin doğru olmadığını söyleyen Doktor Ö. E., “Öyle bir şeyimiz hiçbir zaman olmadı. İstiyorsanız gelin şu anda da bakın. Süreç nasıl devam edecekse öyle devam edecek. Gereken cevap neyse biz kendimize göre vereceğiz” dedi.

Olayın üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine rağmen kendisine yöneltilen suçları ve şikâyetleri bilmediğini belirten Ö. E., “Bana soruşturma açılmasının nedenini bilmiyorum çünkü onu bile öğrenmedim, duymadım. Öncelikle size ithaf edilen şeyi okursunuz sonra öğrenirsiniz” diye konuştu.

“SORUŞTURMANIN BİRKAÇ GÜN İÇİNDE BİTMESİ LAZIM”

Soruşturmayı yakından takip ettiklerini belirten Başhekim Yardımcısı İsmail Arabacı, soruşturmanın birkaç gün içinde sonuçlanacağını beklediklerini söyledi:

“Soruşturma hala devam ediyor. Bu tür soruşturmaların 2 aylık bir sınırı var ve artık soruşturmanın önümüzdeki günlerde sonuçlanması lazım. Doktor hakkında ciddi suçlamalar var meslekten mene kadar gidebilir. Doktor Ö. E. ile ilgili birçok şikâyet var ama biz hasta ve kurum açısından güzel bir sonuç bekliyoruz. Soruşturmanın hemen sonuçlanmasını istiyoruz.”

Etiketler
Bakanlık Hastane Soruşturma