Bahçeli’nin hedefinde AKP’nin sermayesi var: FETÖ soruşturması istediği isimler kim?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, zincir marketlerin yaptığı zamları gündemine aldı. "Zincir marketlerin FETÖ'yle irtibatı araştırılmalı" dedi. Bahçeli’nin hedef aldığı zincir marketler AKP’ye verdiği destekle biliniyor. Bazıları hakkında da FETÖ soruşturmaları açıldı.

Bahçeli’nin hedefinde AKP’nin sermayesi var: FETÖ soruşturması istediği isimler kim?

GERÇEK GÜNDEM-

Partisinin grup toplantısında 'zincir marketlerin yaptığı zamları' gündemine alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Zincir marketlerde gün aşırı yapılan zamların toplumsal huzurumuza tahammülsüzlük olduğu kanaatindeyim. Zincir marketlerin FETÖ'yle irtibatı araştırılması gerekmektedir. Bu açgözlülere müsamaha gösterilmemelidir" dedi.

Bahçeli’nin hedef aldığı zincir marketler, Türkiye’de “üç harfliler” olarak tanınıyor. Ortak noktaları ise, hemen hepsinin AKP’yle olan yakın ilişkisi. Marketlerin kurucuları, AKP’nin kuruluşunda da yer alan, desteklerini esirgemeyen insanlar…

BİM: YASİN EL KADI VE ZAPSULARLA BAŞLADI, ERENKÖY CEMAATİYLE DEVAM EDİYOR

Zincir marketlerden en bilineni ve eskisi BİM…

BİM’in kuruluşunun Yasin El Kadı’nın girişimiyle olduğu ileri sürülüyor. Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, El Kadı’yı “Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen bir Suudi işadamı” diye tanıtmış, “aile dostumuzdur” demişti.

Yasin El Kadı, 11 Eylül saldırısından sonra BM Güvenlik Konseyi’nin “Terörü Finanse Edenler” listesine girdi, tüm dünyadaki mal varlığına el konuldu. Açtığı davaları kazanan Kadı’nın adı daha sonra terör listelerinden çıkarıldı.

BİM’in kuruluşuna dönecek olursak, Erdoğan’ın bahsettiği gibi “Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen” Yasin El Kadı, Murat Ülker ile Mustafa Topbaş’ın aracılığıyla Cüneyt Zapsu ve kardeşi Aziz Zapsu’yla tanıştırıldı.
Cüneyt Zapsu, Erdoğan’la BİM’in kuruluş döneminde tanıştı.

Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na aday olduğunda Zapsu’nun kapısını çaldı ve Zapsu onu TÜSİAD üyelerine tanıttı. Daha sonra Zapsu AKP kurucuları arasında yer aldı. Erdoğan’ın en kritik adamıydı.

Uluslararası ilişkiler ve iş dünyasında kapıları açan isim oldu Zapsu.

2006 yılında ABD ile Erdoğan’ın ilişkileri gerilince, Neocon’larla arasının iyi olduğu bilinen Zapsu, Erdoğan’ın Baş Danışmanı sıfatıyla Washington American Enterprise İnstitutü (AEI) adlı düşünce kuruluşunda yaptığı konuşmada, AKP’nin ve Erdoğan’ın Amerikan desteğine ihtiyacı olduğunu belirterek, “Bu adamdan yararlanmayı bilmelisiniz. Devirmeye çalışmak yerine, delikten aşağı süpürmek yerine onu kullanın” ifadeleri, Türkiye’nin yakın siyasi tarihine geçti.

Yasin El Kadı, Cüneyd ve Aziz Zapsu, Korkut Özal, Mustafa Topbaş bir araya gelip 1995'te BİM'i kurdu. 2003 yılına kadar bu birliktelik sürdü. Cüneyt Zapsu 2003’te ağabeyi Aziz Zapsu ise 2006 yılında BİM hisselerini sattı.

BİM’in bugünkü sahipleri Topbaş ailesi. Aile, Nakşibendiliğin Erenköy Cemaati’ne olan dahliyle biliniyor.

Marketin üst düzey yöneticileri, ekonomi yönetimine ilişkin zaman zaman yaptığı eleştirilerle gündeme gelmişti.

A101’DE DE TANIDIK İSİMLER

Zapsu ailesi, BİM’le yollarını ayırdıktan sonra, zincir marketlere A101’le geri döndüler.

A101’in kuruluşundaki bir diğer ortak ise Mehmet Fatih Saraç’tı. Saraç, kamuoyunda “Alo Fatih” ifadesiyle tanınıyor.

Mehmet Fatih Saraç, İslami çevrelerde etkili bir isim olan Emin Hoca’nın oğlu. Erdoğan’ın mali danışmanı olduğu iddia edilen Saraç hakkındaki bir diğer iddia ise, Fazilet Partisi’nin parçalanması sürecinde Tayyip Erdoğan’la Necmettin Erbakan’ı evinde görüştüren kişi olduğu yönünde.

A101’İN YENİ PATRONUNA FETÖ GÖZALTISI

Zapsu ailesi, BİM’de olduğu A101’de de bir noktadan sonra geri çekildi.

Zapsular, 2010 yılında işlerinin bozulduğunu gerekçe gösterip A-101’deki yüzde 29.8 hissesini Memorial Sağlık Grubu ve Aydın Örme’nin sahibi Turgut Aydın’a satarak çoğunluk hakkını devretti.

A101’in patronu Turgut Aydın, FETÖ operasyonuyla gündeme gelmişti. 15 Temmuz 2016 FETÖ’nün darbe girişiminden yaklaşık bir ay sonra, 16 Ağustos 2016 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 'FETÖ/PDY' operasyonları kapsamında, bünyesinde A101 marketler zincirini de bulunduran Yeni Mağazacılık A.Ş. sahipleri hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

A101 Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydın Holding sahibi iş adamı Turgut Aydın, FETÖ/PDY finans yapılanması soruşturması kapsamında Trabzon'un Maçka ilçesindeki evinde gözaltına alındı. Turgut Aydın’ın, emniyet ve savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

ÜLKER’İN AMİRAL GEMİSİ: ŞOK

En yaygın bir diğer zincir market ise ŞOK…

Bahçeli'nin sözleri öncesi Türkiye’nin en zengin iş insanlarından olan ve ŞOK market zinciri sahibi Murat Ülker'in, 'hayat pahalılığı' ve 'işsizlik'ten, 'Kuran’ın nasıl okumak' gerektiğine, 'kibir ve güç sarhoşluğu'ndan, 'dijital medya yatırımları'na kadar birçok konuda dile getirdiğini görüşleri sosyal medya hesabından binlerce kişiye ulaştı.

"GELİYOR GELMEKTE OLAN"

Ülker’in dün Linkedin hesabından yaptığı son paylaşım ise merak uyandırıcı nitelikteydi.

Zira Pladis Başkanı, hem Türkçe hem İngilizce olarak “geliyor gelmekte olan” yazdı. Bu ifade son dönemde başta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere muhalif siyasetçilerin çokça kullandığı bir slogan haline gelmesi Ülker’in bu sözlerine ilgiyi arttırdı.

"FETÖ'NÜN SUBLİMİNAL MESAJI"

15 Temmuz darbe girişiminin sonrası Ülker'in 1 Nisan 2017'de yayımlanan 'Küçük kardeş olmak' etiketli reklam filmi "FETÖ’nün subliminal mesajı" olarak yorumlanmıştı.

Reklam filmi, "Abiler" ve "ablalar" "Abilerimiz kahramanlarımız" "bu kadar mutlu büyüdüysek ablalarımız sayesinde" gibi toplumda terör örgütü FETÖ ile ilgili bilindik tabirler içerdiği için "FETÖ tehdidi" olarak algılandı.

"TROL ORDUSU VAR"

Tepkilerden sonra reklamlarla ilgili paylaşımları ve videoları kaldıran ÜLKER'den konuyla ilgili açıklama Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'den gelmişti.

Filmin kendileri dışında korsan bir şekilde hazırlandığını söyleyen Ülker, "Bu işin arkasında o bot denen robot denen şahsiyetler var, trol ordusu" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Öte yandan 'FETÖ’nün subliminal mesajı' içeren reklam filminin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek soruşturma ve inceleme başlatmıştı.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Devlet Bahçeli MHP FETÖ Market