AYM kararının ardından Atalay'ın meslektaşlarından Çağlayan'da basın açıklaması

AYM'den hak ihlali kararı çıkmasına rağmen tahliye edilmeyen Can Atalay'ın arkadaşları Çağlayan Adliyesi'nde bir basın açıklaması yaptı.

AYM kararının ardından Atalay'ın meslektaşlarından Çağlayan'da basın açıklaması

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) TİP Hatay milletvekili Can Atalay için hak ihlali kararı vermesinin ardından meslektaşları Çağlayan Adliyesi’nde açıklamalarda bulundu.

Açıklamada, AYM kararının kesin ve bağlayıcı olduğu vurgulandı. Açıklamada, Atalay’ın özgürlüğüne kavuşmasının gerekli olduğu vurgulanırken, gerekçeli kararın beklenmeden bu durumun mümkün olabileceği belirtildi.

Can Atalay’ın avukatı Akçay Taşçı Atalay’ın milletvekili olmadan önce ve olduktan sonra yaşanan süreci anlatarak özetle şunları söyledi:

"Can Atalay meslektaşımız 14 Mayıs seçimlerinde Hatay halkının iradesiyle milletvekili seçildi. Bizim Yargıtay’dan tahliye talebimiz çok netti. Yargıtay tarihinin en kötü kararlarından birine imza attı. Bir inat uğruna Can Atalay’ın tahliye talebini reddetti.

Dünden beri karar çıktığından beri mahkeme tarafından bilgi alamıyoruz hala. Böyle bir dosyanın bu kadar gündemde olan bir kararın mahkeme kalemine ulaşmaması ve oradaki memurların bunu bilmemesi diye bir şey olamaz. AYM bunu söyledi, bunu biliyoruz. Can Atalay hakkında başka bir hukuk kepazeliğine tenezzül etmeden Atalay’ın tahliye edilmesini ve Hatay halkı için TBMM’ye gönderilmesini talep ediyoruz."

Etiketler
Can Atalay Türkiye İşçi Partisi - TİP