Avukat Feyza Altun gözaltına alındı

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Avukat Feyza Altun, gözaltına alındı. Altun'un gözaltı gerekçesinde 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği' öne sürüldü.

> <

Avukat Feyza Altun, hakkında sosyal medyada yapmış olduğu paylaşım üzerine, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ iddiasıyla gözaltına alındı.

Gözaltı işlemeleri enasında Altun'un evinde Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından arama ve el koyma işlemi yapıldı.

"TÜRKİYE LAİK BİR ÜLKEDİR"

Gözaltı işlemleri sırasında sağlık kontrolü için Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne getirilen Feyza Altun, "Türkiye laik bir ülkedir. Türkiye'de şeriat yok, şeriatla yönetilmiyor ve hiçbir zaman da şeriatla yönetilmeyecek" dedi.

EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Buradaki işlemleri tamamlanan Altun, emniyete götürüldü.

AVUKATINDAN İLK AÇIKLAMA

Altun'un avukatı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "İşlemediğini bildikleri bir suç nedeniyle müvekkilim hakkında uygulanan gözaltı kararı dahi saçma iken tutuklanması yolunda sosyal medya çalışması yapan, galiz küfürlerle müvekkilimin şahsına saldıran kişiler ve basın kuruluşları hakkında ise suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Altun'un avukatının açıklamasının tamamlı şöyle:

Müvekkilim ve meslektaşım @feyzaltun ile Vatan Emniyet’te birlikteyiz. Kamuoyunda dolaşan birtakım yanlış ve art niyetli paylaşım ve haberlere istinaden bu açıklamayı avukatı olarak yapıyorum. Hakkında şeriat aleyhtarı tweetleri yüzünden başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştır. Hakkındaki iddia “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”tir. Bunun dışında hiçbir suçlama bulunmamaktadır. İsnat olunan suçun kanunda tanımlanan şeklinin oluşmaması bir yana, 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası olan, erteleme, paraya çevirme ve HAGB gibi alternatif hükümlerin alınması kuvvetle muhtemel olan bir suç isnadı nedeniyle, her gün adliyede olan, hakkındaki her şikayette daha çağırılmadan savcılığa ifade vermeye giden bir avukatı gözaltına almayı hukukla izah etmek, biz hukukçular için mümkün değildir. Türkiye’de rejim tartışmaları, 29 Ekim 1923’te son bulmuştur. “Devletin dini İslam’dır” maddesi Anayasa’dan 1928 yılında çıkarılmıştır. Laiklik 1937 yılında Anayasaya girmiş, yürürlükte olan Anayasamızla da laiklik, Anayasanın değiştirilmesi teklif dahi edilemez kuralı haline gelmiştir. Bugün, şeriat taraftarları, Anayasanın değiştirilmesi teklif dahi edilemez hükmünün hilafına beyanlarda bulunurken bunu görmezden gelen, adliye koridorlarında şeriat sloganları atanlara hiçbir işlem uygulamayan savcılık makamının, kışkırtıcı dahi olsa, şeriat karşıtı beyanları nedeniyle bir avukatı gözaltına almasını, hukuka çalınmış bir şerh olarak görüyoruz. İşlemediğini bildikleri bir suç nedeniyle müvekkilim hakkında uygulanan gözaltı kararı dahi saçma iken tutuklanması yolunda sosyal medya çalışması yapan, galiz küfürlerle müvekkilimin şahsına saldıran kişiler ve basın kuruluşları hakkında ise suç duyurusunda bulunacağız. Müvekkilim buraya başı dik girmiştir. Buradan da başı dik çıkacaktır. Kamuoyuna saygılarımızla bildiririz."

MESLEKTAŞLARINDAN FEYZA ALTUN'A DESTEK

Avukat Serkan Günel, ve Ayça Akpek Şenay, gözaltına alınan Altun'a sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla destek verdi.

Günel, Altun'u 20 yıldır tanıdığını söyleyerek şunları kaydetti:

"Uçarıdır kaçarıdır ama bir o kadar da cesurdur. İyi bir hukukçudur. Dini bilgisi pek çok alim geçinenden iyidir. Şeriatın (rejim) islam (din) ile aynı anlama gelmediğini bilir, eminim bunu hakkında bir dava açılırsa da hukuki temeliyle açıklar. Bir başkasının kendisiyle dalga geçmek için attığı ‘şeriat atak geçiriyor’ sözüne her zamanki üslubundan bir cevap vermesinin TCK 216 (halkı kin ve düşmanlığa tahrik) suçuyla alakası yoktur! Şeriat, halkın bir kesimi değildir! Dini değer değil bir yönetim biçimidir! Türkiye Cumhuriyet’i laik sosyal bir hukuk devleti olup Şeriat MGK kararlarına geçmiş tehditlerden biridir! Tüm bunlar bir yana , Feyza’nın, 10 polisle evinde gözaltına alınmasının gereği ve manası yoktur. Savcılık ifadeye çağırsa bir saat geciktirmeden gelir! Kaldı ki TCK 216 tutuklama nedeni var sayılabilecek ‘katalog suçlardan’ biri değildir. Cezasının üst sınırı 1 yıldır (216/3) Ama ne yazık ki tutuklanmaz diyemiyoruz, işte en acısı bu hukuksuzluğa alışmak…"

Şenay'ın paylaşımı ise şöyle:

"Meslektaşımız @feyzaltun’u gözaltında tutulduğu Vatan Emniyet’teki nezarethanede @serkangunel
ile birlikte ziyaret ettik.Herkese çok selamları var.Bir suç işlemediğinin farkında.Cumhuriyet karşıtı söylemler her gün artarken Feyza’nın başına gelenler endişe verici.Gözaltı hukuksuzluğuna ve tutuklanma ihtimaline karşı dayanışmayı büyüteceğimizi kendisine ilettik."

NE OLMUŞTU?

Altun, geçtiğimiz gün Twitter (X) hesabı üzerinden Farsça bir şiir yayınladı. Bir sosyal medya kullanıcısı da ünlü avukatın Farsça yaptığı paylaşımın altına yorum yaptı. Yoruma yanıt veren Altun, "Şeriate s..kayım" diyerek karşılık verdi. Altun, sosyal medyadaki tepkilerin ardından paylaşımını sildi.

Etiketler
Feyza Altun Avukat Soruşturma