Binlerce ODTÜ'lüden rektörlük önünde protesto

ODTÜ Rektörlüğü, Bahar şenliklerinin Devrim Stadyumu'nda gerçekleştirilmesini engellemek istiyor.

Binlerce ODTÜ'lüden rektörlük önünde protesto

Bahar şenliklerinin Devrim Stadyumu'nda gerçekleştirilmesini engellemek isteyen ODTÜ Rektörlüğü, bugün binlerce öğrenci tarafından rektörlük binası önünde gerçekleştirilen buluşma ile protesto edildi.

"Devrimsiz Şenlik Olmaz" diyerek bir araya gelen öğrenciler, ODTÜ Rektörü Mustafa Verşan Kök imzası ile yayımlanan açıklama metnindeki şenlik mekanı önerilerinin, talepleriyle örtüşmediğini ifade eden bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle: "Diğer alanlarımızı aldığımız gibi Devrim Stadyumunu da almak için buradayız. Mesai saati bitimine kadar bekleyeceğiz. Bu noktada desteğini bizden esirgemeyen tüm dostlarımıza tekrar teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bizler yaratmaya çalıştığınız karanlığın karşısındayız, bizler rengarengiz. Tüm Türkiye’ye, diğer üniversitelere, umuduz, bilinciz, ışığız, aydınlığız. Biz ODTÜ’yüz, ODTÜ Öğrencileriyiz. Biz, bu okulun gerçek sahipleriyiz. Bizler şenliğimiz için, kapatılan medya topluluğu için, evrim konferansımız için, mezuniyet yürüşündeki pankart sansürleri için, sebepsiz yere tutuklanan arkadaşlarımız için, toplulukların saymakla bitmeyecek sorunları için, ihmalleriniz yüzünden kaybettiğimiz arkadaşlarımız için buradayız."

NE OLMUŞTU?

24-25-26 Nisan tarihlerinde yapılması planlanan bahar şenliği her yıl Devrim Stadyumu'nda yapılıyordu.

Bunun için öğrenciler üniversite yönetimi ile 8 Nisan tarihinde bir taslak üzerinde anlaştılar.

Taslakta devrim sahnesi de yer alıyordu. Ancak üniversite yönetiminin kısa sürede değiştirerek sunduğu yeni taslakta şenliklerin yapılacağı Devrim Stadyumu yer almıyor.

Etiketler
ODTÜ